TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deprem konutlarında 2. etap satış vitrininde

İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önce depremzedelere tahsis edilen Uzundere’deki konutların ikinci etap satışı için harekete geçti

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2023 09:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Deprem konutlarında 2. etap satış vitrininde

TENZİLE AŞÇI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Uzundere’de bulunan ve daha önce depremzedelere tahsis edilen deprem konutlarının ikinci etap satış ihalesine çıkıyor.

Büyükşehir, 30 Ekim 2020’de meydana gelen deprem sonrasında evleri yıkılan vatandaşların mağdur olmaması için depremzedeleri, belediyenin mülkiyetinde bulunan Karabağlar Uzundere’deki 224 konuta yerleştirmişti. Depremden 1 yıl sonra tahsis süresinin sona ermesiyle birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘Sayıştay’da sorun çıkması’ depremzedelerin konutlardan çıkarılması gerektiğini belirtmiş ancak koşullar gereği depremzedelerin konutlardaki süresi üç kez daha uzatılmış ve depremzedelere konutların tahliyesi için 31 Mayıs 2023 tarihine kadar müsaade edilmişti.

SATIŞA ÇIKARILDILAR

Konutların boşaltılma kararının ardından ‘satış’ iddiaları gündeme gelirken AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin satılmasına karşı çıktığı Uzundere konutlarının 40 konuttan oluşan ilk bölümü için geçtiğimiz satış kararı alınmıştı.

Öte yandan; Büyükşehir, alınan yeni kararla birlikte Uzundere’de bulunan 65 konuttan oluşan 2. Etap konutlarını da ihale yoluyla satışa çıkardı.

Satış vitrinine konulan taşınmazların muhammen satış bedelleri 1milyon 66 bin lirayla 1 milyon 943 bin lira arasında değişirken satışların gerçekleşmesi durumunda belediyenin kasasına 78 milyon 343 bin lira girmesi bekleniyor.

Satış ihaleleri 25 Mayıs Perşembe günü Kültürpark 2 Nolu Hol’de gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.