TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Darı ambarı' gerginliği tırmanıyor!

AK Parti İzmir milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu arasındaki 'darı ambarı' gerginliği artarak devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2023 13:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
'Darı ambarı' gerginliği tırmanıyor!

KEMAL ÖZKURT

AK Parti İzmir milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i hedef alarak yaptığı sosyal medya paylaşımına CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu'nun cevap vermesi üzerine ikili arasında tansiyon yükseldi. Kaya'nın "İzmirli'nin iradesini darı ambarı görmeniz, kibirli ve egolu bakış açınızın bir sonucudur!" ifadelerini kullanarak yaptığı paylaşıma, Nalbantoğlu, "Anlaşılan o ki; kendilerine bir “deyimler ve atasözleri sözlüğü” hediye edeceğiz ya da daha uzun açıklamalar yapacağız" oldu.

"BAKALIM İZMİR, KİME BAY BAY DİYECEK"

CHP'li Nalbantoğlu, yaptığı sosyal medya paylaşımında AK Partili Kaya'yı şu ifadelerle eleştirdi;

"Beyefendi, yüzlerce yıllık bir atasözünü idrak etmekte zorlanmış. Ve bir kez daha gördük ki; gerçekten ellerinde cımbızla geziyorlar. Oysa biz; tıpkı atasözümüzdeki gibi, kendilerinin 21 yıldır kazanamadıkları İzmir için boş hayaller kurmalarına vurgu yapmıştık. İzmir’in iradesi, darı ambarı da olur, buğday ambarı da; burçak tarlası da olur, günebakan tarlası da. İzmir öyle üretken, öyle bereketli bir şehirdir. Anlaşılan o ki; kendilerine bir “deyimler ve atasözleri sözlüğü” hediye edeceğiz ya da daha uzun açıklamalar yapacağız. Atalarımızın yine veciz bir sözü vardır; “ Üslup kanlı silahtır, dikkat et kelamın seni vurmasın.” derler. Dilde, düzeyi korumak iyidir! Çünkü İzmir, hakaret edeni de sevmez. En iyisi; beyefendinin iddiası olan o tarihi sandığı bekleyelim; bakalım İzmir, kime bay bay diyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.