TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Cumhuriyet Dönemi'nde İzmir'de Sanat” konuşulacak

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı 28 Nisan’da “Cumhuriyet Dönemi'nde İzmir'de Sanat” konulu bir panel düzenleyecek

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2023 07:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Cumhuriyet Dönemi'nde İzmir'de Sanat” konuşulacak

1974 yılından bu yana eğitim, kültür ve sanat alanlarında toplumun gelişimi için çalışan, eğitim yatırımları, eğitim bursları, DYO Resim Ödülleri yarışması, Atatürk çalışmaları ve kültürel mirasın geleceğe taşınmasına yönelik olarak arkeolojik kazılara verdiği desteklerle öncü olan ve toplumsal yaşama değer katan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılı etkinlikleri kapsamında, Yaşar Üniversitesi’nde “Cumhuriyet Dönemi'nde İzmir'de Sanat” konulu panel düzenleyecek.

KİMLER KONUŞMACI OLACAK?
28 Nisan’da gerçekleşecek olan, Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Kahyaoğlu’nun oturum başkanlığını yapacağı panele Opera Sanatçısı Aytül Büyüksaraç, K2 Güncel Sanatlar Merkezi Başkanı Ayşegül Kurtel, Akademisyen Ressam Umur Türker ve Sanat Programları Yapımcısı Ressam Semra Ay Çırpan konuşmacı olarak katılacak. 
Panelde, Cumhuriyet sonrası, ülkemizde müziğin ve müzik eğitmenliğinin gelişimi, Cumhuriyet döneminde İzmir'de galeri ve oluşumlar, İzmir’de görsel sanatların gelişimine katkıları olan kurumlar ve 2000 yılı sonrası sivil sanat inisiyatifleri konuşulacak. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.