TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Bitti…

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2023 05:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2023 05:18
Cumhurbaşkanlığı Seçimi Bitti…

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) geçici olmayan sonuçlarına göre de Sayın Recep Tayyip Erdoğan 13. Cumhurbaşkanı olarak seçildi. Seçim sonuçlarına bakıldığında, 14 Mayıs seçimlerine göre yüzde 4 gibi bir oy kullanma oranında düşüklük göründü. Bunun nedenleri farklı olarak açıklanabilir. 
***
Ben, milletvekili seçimini tamamlayıp partisi aday olmayan siyasi partilerin Cumhurbaşkanlığı seçiminde ittifakta gerekli çalışmayı yapmadığını, onlar yapmış olsa bile tabanlarının gerekli ilgiyi göstermediğini düşünüyorum. 
***
Aslında ittifaklar oluşsa bile, partiler kendi logoları altında milletvekilliği seçimlerine gitmeliler. Açıklanan seçim sonuçlarında da bunları görebiliyoruz. Aslında seçimlerde milletvekili seçilemeyecek oranlarda oyları bulunan siyasi partiler meclise girdi. 
***
Kazanan ve kaybeden olarak bakmak istemiyorum. Seçimin kazananı her zaman milletimiz ve devletimiz olsun isterim. Umarım yine devletimiz ve milletimiz kazanmış olsun. Çok az bir oy farkı ile iki adaydan biri seçildi. Bu da gösteriyor ki ülkenin yönetiminde bir adaya yetki verilmiş olsa da diğer adayın da dikkate alınması gerektiği mesajını vermiş.
***
Yapılan ve yapılacak olan açıklamalar her zaman ülkeyi ve vatandaşı bir arada tutma yönündü olmalı. Seçim bitti. Seçim çalışmalarında karşılıklı suçlamalar yapılmış olabilir ancak seçim bitti ve bir kazanan açıklandı. Bu saatten sonra ülkenin ve milletin bütünlüğünü korumak, tüm ülkenin Cumhurbaşkanı olmak gerekli. Sadece oy verenlerin değil. Oy vermeyip bu ülkede yaşayan diğer görüşteki vatandaşlarında Cumhurbaşkanı olduğun Sayın Recep Tayyip Erdoğan her zaman vurgulamalı. 
***
Muhalefet cephesinde aslıda söylenecek çok şey var. Bir yandan devamlı seçim kaybeden bir lider var. Belki iyi mücadele etti. Oy sayısı olarak bakıldığında epey yüksek miktarda oy aldı. Hepsi tamam ama seçim kazanamadı. Bir yarışa girdiniz ve kazanmak için mücadele ediyorsunuz. Bir değil iki değil, artık yerinize birilerinin geçerek onları desteklemenin zamanı gelmedi mi?
***
Bence muhalefet partileri şapkalarını önlerine koyup düşünürken, devamlı kazanan bir parti liderinin karşısında devamlı kaybeden liderler olduklarını öncelikle kabul etmeliler. Kişisel egolarını bir kenara bırakarak kazanmak için kimin yeni lider olması gerekiyorsa onun önünü açmaları gerekir diye düşünüyorum. 
***
Koltuk gerçekten geçici olmalı, liderlik hizmet odaklı olmalı. Dünyada bunun örnekleri var. Kazandığı halde koltuğunu bırakan sade liderler var. Ama kaybedip halen koltuğunu bırakmak istemeyenleri anlamakta güçlük çekiyorum. 
***
Muhalefetin gerçekten bu seçimde büyük bir çalışma yaptığını, iyi bir seçim propagandası yönettiğini hepimiz sonuçlardan görebiliyoruz ama bu yeterli mi hayır. Karşınızda ki aday ilk günden beri seçim kazanan bir aday. Oylarının düştüğü düşünülse de lider bu oylara rağmen hangi ittifaklar ile kazanacağını iyi hesaplamış ve sonuca ulaşmış. Aslında liderlik özelliğini sonuna kadar kullanmış ve ipi yine göğüslemiş. 
***
Son olarak söylemek istediğim tek şey, ekonominin bir an önce düzeltilerek vatandaşların gelir seviyelerinde makul bir artışın sağlanarak enflasyonun düşürülmesidir. Ülkemizde mutlu ve huzurlu bir yaşam tek temennim. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.