TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni ekonomi vaatleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2. tur seçimlerinden zaferle ayrılmasının ardından Beştepe'de ekonomiyle ilgili açıklamalarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2023 13:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni ekonomi vaatleri

KEMAL ÖZKURT

Türkiye'de 28 Mayıs 2. tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sona ermesiyle birlikte sandıktan galip ayrılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de partisinin geleneksel balkon konuşmasını yaptı.

Konuşmasında deprem bölgesine yatırımlarının devam edeceğini söyleyen Erdoğan, "Sadece kalbimiz değil elimizde hep deprem bölgesinin üzerinde olmaya devam edecektir" dedi. 

EKONOMİDE GÜVEN VE İSTİKAR MODELİ

Balkon konuşmasında yeni ekonomi yönetimi hakkında konuşan Erdoğan, "Biz şimdi yolumuza emin adımlarla yürüyoruz. Güven ve istikrar, bu iki kavram çok önemli. Siyasette arkadaşlarımla hep bunu konuştum. Güçlü bir ekonomi yönetimini bu iki kavramın üzerine kuracağız. Uluslararası bir itibara sahip bir finans yönetimi, yatırım ve istihdam odaklı bir üretim ekonomisi tasarlıyoruz. Sanayiden enerjiye her alanda giderek artan üretim gücümüzün sağladığı imkanlarla herkesi şaşırtacak yeni bir ekonomik atılımın lokomotifi haline getireceğiz" dedi. 

GENÇLERE BİR ÇOK ALANDA İSTİHDAM SAĞLANACAK

"Eğitim, sağlık, ulaşım, enerji, sanayi, tarım, turizm, spora kadar ülkemize asırlık kazanımlar sağladığımız alanlarda çıtayı daha yukarıya taşıyacak yatırımlarla yolumuza devam edeceğiz." diyerek gençlere hitap eden Erdoğan, konuşmasının devamında "Ülkenin şartlarına ve gençlerimizin beklentilerine karşılık gelecek uygulamaları genişleterek sürdüreceğiz. Sağlıkta dünyanın örnek aldığı altyapımızı ve sigorta sistemimizi daha ileriye taşıyacağız. Şehir hastanelerimizi artıracağız. Kalkınmanın temel altyapısı olan ulaştırma ve enerjide yatırımları küresel düzeye taşıyarak Türkiye'nin konumunu daha da güçlendireceğiz. Sayın Putin'in Türkiye'nin yani Trakya'nın bölge olması konusunu tebrik mesajında tekrar etti. Onlarla bu adımı atacağız. Trakya bir merkez olacak" ifadelerini kullandı. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.