TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pamuk üreticilerimizin mazot ve gübre desteğini dekarda 271 liraya çıkarıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pamuk üreticilerimizin mazot ve gübre desteğini dekarda 76 liradan yüzde 257 artışla 271 liraya çıkarıyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2022 18:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pamuk üreticilerimizin mazot ve gübre desteğini dekarda 271 liraya çıkarıyoruz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Şanlıurfa Genişletilmiş İl Danışması Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, küresel salgın şartları sebebiyle il ziyaretlerine bir süre ara vermek zorunda kaldıklarını, salgın döneminde yaptıkları il kongresine canlı bağlantıyla katıldıklarını anımsattı.

Salgın ortadan kalktıkça 81 vilayette, 85 milyon vatandaşla kucaklaşmayı yeniden başlattıklarını ifade eden Erdoğan, yurt dışı seyahatleri haricinde hemen her hafta sonu bir ile giderek millet ve teşkilat mensuplarıyla muhabbetlerini tazelediklerini söyledi.

"Coşkun ırmaklar gibi kabına sığmayan Urfa gördük"
Geçen hafta Konya'nın, öncesinde Gaziantep'in misafiri olduklarını, arada Artvin Yusufeli Barajı'nın açılışını gerçekleştirdiklerini, Ankara ve İstanbul'da katıldıkları programlar, törenler ve proje açılışlarıyla milletin heyecanını paylaştıklarını hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP ve şürekası toplanıp, dağılarak, Ankara'da siyasetçilik oynarken biz il il tüm Türkiye'yi dolaşıyoruz. İşte bugün de enbiyalar ve evliyalar diyarı Şanlıurfa'dayız. Yaklaşık 3,5 yıllık aradan sonra Şanlıurfalı kardeşlerimizle tekrar kucaklaşmanın, bir araya gelmenin memnuniyetini yaşıyoruz. Rabb'ime bizleri sağlık ve afiyet içinde tekrar buluşturduğu için hamdediyorum. Biz Şanlıurfa'yı ve sizleri gerçekten özlemiştik. Abide Kavşağı'ndaki toplu açılış törenimizde Urfalı kardeşlerimizin de şahsımıza yönelik sevgisine, hasretine şahitlik ettik. Maşallah bugün meydan bir başka güzeldi, muhteşemdi. Resmi rakam olarak 120 bin kişinin katıldığı bir toplu açılışı gerçekleştirmiş olduk. Fakat havalimanından meydana gelinceye kadar da yol kenarlarındaki heyecan, coşku gerçekten çok çok farklıydı. Coşkun ırmaklar gibi kabına sığmayan, bentleri yıkıp atan bir Urfa gördük. Ahde vefanız için, kelimelerin anlatmada kifayetsiz kaldığı sevdanız için şükranlarımı sunuyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nın şehir, AK Parti ve teşkilat için hayırlı olmasını diledi.

Bugüne kadar AK Parti teşkilatlarının tüm kademelerinde görev yapanlara, davaya emek verenlere, büyük Türkiye ideali uğrunda ter dökenlere teşekkür eden Erdoğan, fani dünyadan ukba alemine göç eden teşkilat mensuplarını da rahmetle yad etti.

"Bir duruşu olmalı insanın" şiirinden bir dize okuyan Erdoğan, "Şu salonda duruş sahibi, dava sahibi, sevdi mi candan seven, verdi mi candan veren, samimi yol arkadaşları görüyorum. Şu an karşımda Hakk'ın ve halkın rızasından başka hiçbir gayesi olmayan yiğit dava erlerini görüyorum. Rabb'ime şahsıma sizlerle birlikte yürüme, sırt sırta mücadele etme imkanı bahşettiği için hamdediyorum. Allah bizi sırat-ı müstakimden, devlete, millete, ümmete ve insanlığa hizmet yolundan ayırmasın." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa'nın, gönüllerinde farklı bir yerinin olduğunu dile getirdi.

Şanlıurfa'nın Hz. İbrahim'in mübarek ayaklarının değdiği topraklar olmakla birlikte nice enbiya, evliya ve gönül sultanına vatan olmuş mübarek bir belde olduğunu ifade eden Erdoğan, şehrin tarihi kahramanlık destanlarıyla ilmek ilmek dokunmuş müstesna bir yer olduğunu vurguladı.

"Şanlıurfa ölümü öldüren, hürriyet sevdalılarının şehridir"
Şanlıurfa'nın her sayfası bir başka mücadeleyi özgürlük uğrunda ödenen bedelleri anlatan tarihinin bilinmeden Türkiye'nin anlaşılamayacağını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Burası sadece seçim sandığı ufukta belirince hatırlanan bir şehir olamaz. Burası siyasetçilerin sadece işi düştüğünde kapısını çalacağı bir yer asla olamaz. Urfa'yı anlamak demek bu şehre değer vermek, meftun olmak, tarihiyle, insanıyla, tüm güzellikleriyle bu şehri sevmek demektir. Urfalının sofrasına oturmayan, yediğini yemeyen, derdiyle dertlenmeyen bu şehri ve insanlarını anlayamaz. Şanlıurfa'nın ciğeri varken kebabı varken dünyaca meşhur mutfağı varken Amerika'ya FETÖ'cülerle benzin istasyonlarında hamburger yemeye gidenler bu şehri hak ettiği şekilde sevemez. İktidara giden yolu benim dili dualı Urfalı kardeşlerimin desteği yerine Londra'daki karanlık lobilerin icazetinde arayanlar bu şehrin temsil ettiği manayı idrak edemez. Türkiye'nin kendi ekonomi programına kafa yormak yerine ithal ekonomi komiserlerine bel bağlayanlar bu ülkenin de bu şehrin de geleceğine ışık tutamaz. Kaset kumpası ile getirildikleri genel başkanlık koltuklarını korumak için her yolu mübah görenler, Urfa'ya şanlı unvanını kazandıran mücadele ruhunu kavrayamaz. Allah aşkına ekmeğini yediği, suyunu içtiği ülkesini yabancılara şikayet edenler şu mısralardaki vatan sevgisini yüreğinde hissedebilir mi? 'Ben ölüm, düşman kurşununan ben ölüm, ay yıldızlı bayrak için ben ölüm, dumanlı dağlar, gülü bahçalı bağlar, şirin Urfa'm için ben ölüm.' Urfa işte böyle canından aziz bildiği vatanı için gerektiğinde ölümü öldüren, hürriyet sevdalılarının şehridir."

"Şanlıurfa ve tüm Türkiye için çalışmayı sürdüreceğiz"
Şanlıurfa'nın bölücü terör örgütüne karşı sergilediği dik duruşla şanına şan katmış bir şehir olduğunu belirten Erdoğan, "Biz her köşesinde bir veliyullahın kabri bulunan bu aziz şehri öyle birileri gibi lafta değil hak ettiği şekilde, tüm kalbimizle seviyoruz. Urfa'ya olan aşkımızı da son 20 yıldır olduğu gibi yeni eserler ve hizmetler kazandırarak gösteriyoruz. Biz, Bay Kemal'in CHP'si gibi seçim yaklaşınca proje açıklayıp seçim bitince projeyi unutanlardan, inkar edenlerden değiliz. Biz, seçim öncesi meydanlarda bol bol bedava vaat dağıtıp, millet yetkiyi verince sözlerinin üzerine yatanlardan da değiliz." ifadelerini kullandı.

Yapamayacakları işlerin sözünü vermediklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Söz verdiğimiz işleri de Allah'ın izniyle yerine getirene kadar durmayız. Bir proje açıkladığımızda peşine düşer, o projeyi hayata geçirinceye, yatırıma, hizmete dönüşünceye kadar peşinden ayrılmayız. Biz temel atar, o temeli takip eder, sonra da gider açılış kurdelesini keseriz. Bugün Abide Kavşağı'nda hem Şanlıurfalılarla hasbihal ettik hem de toplam yatırım bedeli 12 milyar liraya varan eserlerin açılışını gerçekleştirdik. Bakanlıklarımıza, belediyelerimize, özel sektörümüze ait pek çok yatırımı resmen sizlerin emrine verdik. Şanlıurfa'yı hedeflerine bir adım daha yaklaştıran tüm bu yatırımların şehrimize ve siz kardeşlerime hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserlerin inşasına katkı sunan, destek veren işçisinden mühendisine, özel sektör kuruluşlarımızdan resmi kurumlarımıza kadar herkese, şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Allah ömür, millet de yetki verdikçe Şanlıurfa ve tüm Türkiye için çalışmayı sürdüreceğiz."

Pamuk ve ayçiçeği
Konuşmasında pamuk ve ayçiçeği üreticilerine de müjde veren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Pamuk üreticilerimizin mazot ve gübre desteğini dekarda 76 liradan yüzde 257 artışla 271 liraya çıkarıyoruz. Küresel fiyatlardaki gelişmeleri dikkate alarak pamuk üreticilerimize kilogram başına düşen fark ödemesi desteğini 1 lira 10 kuruştan 1 lira 60 kuruşa yükseltiyoruz. Böylece kütlü pamukta toplam destekleme tutarımız kilogramda 2 lira 14 kuruşa, dekar başına da 1071 liraya ulaşıyor. Yağlı ayçiçeğinde ise mazot ve gübre desteğini dekar başına 37 liradan yüzde 195 artışla 109 lira, fark ödemesini de kilogramda 50 kuruştan 70 kuruş seviyesine yükseltiyoruz. Ayçiçeğinde toplam destek dekarda 297 lirayı, kilogramda 1 lira 11 kuruşu buluyor. Bu yıl 2 milyon 750 bin ton kütlü pamuk ve 550 bin ton ayçiçeği üretimiyle tüm zamanların rekorunun kırılmasını bekliyoruz. 'Sen üret yeter' anlayışıyla çiftçilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Açıkladığımız destekleme fiyatlarının üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum."

Türk tarihinin dönüm noktalarından 2023'e girmeye hazırlandıklarını anımsatan Erdoğan, "Cumhuriyetin 100'üncü yaşını kutlayacağımız 2023'te pek çok ilki de yaşayacağız. Yıllardır büyük bir sabır ve kararlılıkla sürdürdüğümüz kritik projeleri 2023 içerisinde hayata geçirmeyi planlıyoruz." dedi. AA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.