TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çok dilli stantları ile fark yaratıyorlar

İzmir Kitap Fuarı’na katılan Ege Ağrı Kültür Federasyonu Başkanı Sayın İsmail Kaya, stantlarının çok dilli bir yapıya sahip olduğunu belirterek ilgiden memnun olduklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2022 12:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çok dilli stantları ile fark yaratıyorlar

SEVAL ASLAN

İzmir Büyükşehir Belediyesi teşebbüsü İZFAŞ ve SNS Fuarcılık tarafından organize edilen İzmir Kitap Fuarı’na katılan Ege Ağrı Kültür Federasyonu Başkanı Sayın İsmail Kaya, açıklamalarda bulundu. Kaya, “Standımıza olan ilgiden ziyadesiyle memnunuz. İnsanlar alışık olmadıkları için bir memleket standını kitap fuarında görmeyi başta ilginç karşılasalar da çok geçmeden isabetli bir karar verdiğimizi ifade ederek yönetimimizi tebrik ediyorlar. Standımızda memleketimizin yetiştirdiği çok değerli 36 yazar ve şairin yazdığı 62 ayrı kitap bulunuyor. Standımız çok dilli bir stant olup Kürtçe Türkçe ve İngilizcenin yanı sıra Kürtçe öğrenmek için sözlük ve diğer başlangıç envanterleri de mevcut. Tüm bu kitapları toparlayabilmek için çok ciddi bir çaba sarf ettik. Kimisine doğrudan yazarından ulaşırken bir kısmına ise yayınevleri üzerinden ulaştık. Maalesef henüz ulaşamadığımız çok değerimiz de mevcut. Ağrı’nın bu kadar çok nitelikli yazar ve şairinin olduğunu bizler de fuara katılma kararı aldıktan sonra öğrendik. Bu güne kadar böyle bir çalışma yapılmamış olmasını ise şanssızlık olarak değerlendiriyoruz” dedi.

NİTELİKLİ KÜLTÜREL FAALİYETLER

Nitelikli kültürel faaliyetlere imza atmak istediklerini belirten Kaya, “Bundan sonra kitap fuarlarına sürekli olarak katılma kararımız mevcut ve federasyon merkezimizde de bir kütüphane oluşturup özellikle Ağrılı şair ve yazarlar için bir alan tahsis edeceğiz. Halkın burada standımıza gösterdiği teveccühü bizler için müthiş bir motivasyon oldu. Anladık ki artık sıradan hemşeri derneklerinin dışına çıkıp memleket için daha nitelikli kültürel faaliyetler yapmak olmazsa olmazımızdır” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.