TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Coca-Cola’nın temelini atan o firma da var: Bakanlıktan İzmir’e milyarlarca liralık teşvik

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2023 yılı Ağustos ayı yatırım teşvik belgesi alan şirket ve projelerin listesini yayımladı. Listeye göre İzmir’den 69 projeye destek verilirken projelerde ağırlık enerji alanında oldu. Destek alanlar içinde en çok dikkat çeken firmalardan biriyse Türkiye Coca-Cola İçecek Şirketleri’nin temellerini atan Özgörkey Otomotiv Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2023 07:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Coca-Cola’nın temelini atan o firma da var: Bakanlıktan İzmir’e milyarlarca liralık teşvik

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2023 yılı Ağustos ayı yatırım teşvik belgesi alan şirket ve projelerin listesini paylaştı. Bakanlık verilerine göre; Ağustos ayında toplamda bin 301 proje devletten yatırım teşviki aldı.

Ağustos ayında İzmir’de 69 projeye destek verilirken destek alan projeler arasında dikkat çeken husus ise kentin tartışmalı ‘enerji’ projelerinden olan RES projelerine verilen destekler oldu. İzmir’de destek verilen firmalar arasında en çok dikkat çekenler ise lüks marka otomobillerin bakım ve tamirlerini yapan Erdoğan Özgörkey’in kurucusu olan ve Türkiye Coca-Cola İçecek Şirketleri’nin temellerini atan Özgörkey Otomotiv Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Migros zincir marketler ile İzmir’deki RES projeleriyle adı duyulan Egenda Ege Enerji Üretim Anonim Şirketi ve Bıçakçılar Elektrik oldu.

Şirketlerin aldıkları proje destekleri ayrıca gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnalarını da kapsayacak.

411 MİLYONLUK TEŞVİK

Egenda Ege Enerji Üretim Anonim Şirketi’nin Urla’da bulunan ve mevcutta aktif olarak çalışan Urla Rüzgâr Enerji Santrali’nin kapasitesini genişletmek için bakanlıktan 206 milyon 500 bin liralık teşvik alacak. Şirketin hali hazırda 5 adet RES türbini bulunurken bu sayı daha da artacak.

Şirket ayrıca Yaylaköy RES Elektrik Üretim Şirketi’nin Karaburun Yaylaköy’deki santralini genişletmek için 206 milyon 500 bin liralık destek alacak.

Bakanlık ayrıca, Bıçakçılar Elektrik bünyesindeki Çandarlı Elektrik Üretim Şirketi’nin Dikili’deki enerji santrali 421 milyon 890 bin lira değerinde teşvik verdi. Teşvikle birlikte, şirket hali hazırdaki RES projesine GES ekleyecek.

ÖZGÖRKEY’E 7 MİLYONULK TEŞVİK

Bakanlık tarafından verilen teşvikler kapsamında Özgörkey’e de 7 milyon 312 bin lira teşvik verilecek. Tamamı yerli sermaye olacak olan proje kapsamında çatı GES yapılacak.

Bu haber de ilginizi çekebilir: Dursun Özbek'ten Cemal Özgörkey tepkisi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.