TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiğli HEM’den istihdam seferberliği

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün bünyesinde hizmet veren Çiğli Halk Eğitim Merkezi yeni eğitim öğretim sezonuna hızlı giriş yaptı

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2021 10:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çiğli HEM’den istihdam seferberliği

Ataşehir kurs merkezi, Köyiçi kurs merkezi başta olmak üzere şehrin özel ve resmi birçok kurumda eğitimler düzenleyen Çiğli Halk Eğitim Merkezi şimdiden şehrin en çok kurs açan kurumu unvanını elinde bulunduruyor.

Mesleki, sosyal, toplumsal, ekonomik, sportif ve kültürel alanlarda ücretsiz kurs düzenleyen ve yetişkin eğitiminde en kolay erişim sağlayan Halk eğitim merkezleri özellikle örgün eğitim alma şansı olmayan vatandaşlarımızı maddi manevi topluma kazandıran hayati bir öneme sahip.

Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Çiğli Halk Eğitim Merkezi Alper Demir dikkat çeken açıklamalar yaptı.

“Başta yüz yüze eğitim olmak üzere ülkemizin her noktasını etkileyen pandemi gündeminin az da olsa hafifleyip tekrar yüz yüze eğitimin başlamasıyla yaz boyunca telafi eğitimleri başta olmak üzere her alanda hızlıca eğitmen kadromuzu yenileyip ulaşabildiğimiz kadar vatandaşa ulaşıp hızla mesleki ve kültürel kurslar başta olmak üzere kurslarımızı açtık ve devam ediyoruz.

“Öğretmenlik sadece bir meslek değil aşk işidir” diyen Alper Demir, Özellikle Halk eğitim Merkezlerinin rolüne vurgu yaparak bir şekilde örgün öğretimden mahrum kalan yahut bırakılan her vatandaşımıza ulaşmak ve topluma kazandırmak asli görevimizdir dedi.

İşkur destekli kursların bugüne kadar devam ettiğini belirten Demir, “ şu anda İşkur özelinde gerekli yasal prosedürde gidilen değişikliken ötürü İşkur destekli kurs açılamadığını belirtmekte. Zaten işsiz olan kursiyerlerin yemek, ulaşım vb ihtiyaçlarını kursa gelirken karşılamakta zorluk çektiklerini gözlemliyoruz.”

Ana amacımız istihdamı arttırmak olduğundan başta öğretmen ve usta öğretici arkadaşlarımız olmak üzere kursiyerlerin doğru meslek kursu seçimi, kurs boyunca bireysel gelişimlerinin gözlemlenmesi, doğru yönlendirilmeleri, cv hazırlama ve mülakat teknikleri gibi istihdam edilmelerini sağlayacak her noktada destek oluyoruz diyen Demir zaman, kaynak, iş gücü gibi her imkânın maksimum verimlilikle kullanılması gerektiğini belirtti.

Şu anda fiilen devam eden kültürel, toplumsal, sportif kursların önemine değinen Demir “ Bu kurslarımız tabi ki çok önemli fakat günümüz sosyoekonomik koşullarında önceliğimiz istihdamı arttırabilmek. İlçemizin orta ve büyük ölçekli firmaları ile yaptığımız ortak çalışmalarla istihdam garantili kurslar açıyor ve hem işverenlerimize nitelikli iş gücü sağlarken hemde devletimizin sağlamış olduğu maddi avantajlardan faydalanmalarını sağlıyoruz.

İstihdam garantisi olmayan fakat ülke ekonomimize ciddi katkılar sunan alanlarda da kurslar açıyor ve eğitmenlerimizin yönlendirmesi ile yine istihdam sağlıyoruz.

Şu anda fiilen devam eden Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Hasta Ve Yaşlı Bakımı Kursu, Çağrı Merkezi Hizmetleri gibi kurslarımız başta olmak üzere yüksek oranda istihdam rakamlarının olduğu alanlarda çalışmalar yapıyoruz.

Örneğin Türkiye’de Çağrı merkezi hizmetlerinde istihdam edilen personel sayısı yüz kırk bin’i geçmiş durumda. Şu anda hız kesmeden çağrı merkezi hizmetleri elemanı kursu açıyoruz ve her sınıfın mezuniyeti sonrası sorumlu öğretmenimiz vasıtasıyla kursiyerlerimizin cv’lerini düzenlemelerine yardım edip, mülakat teknikleri çalışmaları ile iş ilanlarının taranması noktasında destek oluyoruz. Son çağrı merkezi sınıfımızın tüm kursiyerleri iş imkânına sahip olarak kurslarını tamamladılar.

Her alanda hız kesmeden eğitim öğretim faaliyetlerine devam edeceklerini ileten Demir vatandaşlarımızdan Halk Eğitim Merkezlerinden daha fazla faydalanmalarını rica etti. HABER MERKEZİ

Son Girilen Haberler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.