TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiçekçiler ‘seçim’ engeline takıldı

Geçen sene pandemi ve online alışverişlerin varlığını hız kesmeden sürdürmesi nedeniyle satışları sekteye uğrayan çiçekçiler, bu sene seçim engeline takıldı!

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2023 12:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çiçekçiler ‘seçim’ engeline takıldı

SULTAN GÜMÜŞ KAYA / ÖZEL HABER

 14 Mayıs Pazar, hem Anneler Günü hem de Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri dolayısıyla önem kazanıyor… Fakat seçimin ve Anneler Günü’nün aynı zamana denk gelmesi çiçek satıcılarını olumsuz etkiledi. Geçtiğimiz yıllarda pandemi ve online alışverişlerin varlığını hız kesmeden sürdürmesi nedeniyle satışları sekteye uğrayan çiçekçiler, bu sene seçim engeline takıldı!

Konuyu kamuoyuna aktarmak isteyen İzmir Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Evren Laçin, yaklaşık 6 milyon 500 bin seyyar esnafının güvence altına alınması gerektiğini yeniden hatırlatarak, “Güvencesiz 6 milyonu aşkın arkadaşımızın çıkarılan bir yasa ile hakları mevzuat altına alınmalı. Zabıtadan, polisten kaçmak istemiyoruz. İnsan onuruna yaraşır bir yaşamı seyyar esnafına da sunmak zor olmamalı. Sokaktaki tüm güvencesiz esnafımızın isteği de, talebi de budur” dedi.

YILDA BİR GELİYOR, BUNU DA KAÇIRACAKLAR

Başkan Laçin, şunları aktardı: “Seçim ve Anneler Günü’nün aynı zamana denk gelmesi çiçek satışlarını oldukça etkileyecek. Seçimin yaratmış olduğu atmosferi inanın sahada esnafın çoğu kötü bir şekilde hissediyor. İşe çıkmayacaklarını, çıksalar dahi bekledikleri rağbeti görmeyeceklerini düşünüyorum. İnsanların o gün kitleneceği tek olay seçimdir. 14 Mayıs Anneler Günü’nden hiçbir şey anlamayacağız. İş yapamadıklarını, ekonominin ne kadar kötü olduğunu, aldıkları ürünü zararına sattıklarını bizzat sahada olup bize anlatan esnafımız var… 14 Mayıs ülkenin geleceği, refahı için önemli bir gün. Fakat bir tarafta da esnaf! Seyyarın en kazançlı olduğu gün özel günler… Yılda bir geliyor. Bunu da kaçıracaklar. Geçtiğimiz senelerde pandemi ve online çiçek satışları dolayısıyla zaten kazançlar azalmıştı, bu sene daha da kötüye gidecek. Görünen bu. Her şeye rağmen umarım bu seçim ülkemiz, geleceğimiz, sokaklarımız, 6 milyon 500 bin güvencesiz esnafımız için hayırlara vesile olur.”

SOKAK EMEKÇİSİNİN HAYATINDA NELER DEĞİŞECEK?

Aynı zamanda CHP’den milletvekili aday adayı olan fakat listede ismi yer almayan Laçin, “İsmi ortaya konulan 4 Cumhurbaşkanı adayına da bir sorum olacak. Sayın Cumhurbaşkanım, seçildiğinizde 6 milyon 500 bin güvencesiz sokak emekçisinin hayatında neler değişecek? Biz istiyorduk ki ismi belirlenen vekil sokaktan çıkmış olsun; bizi, yaşadıklarımızı, sorunlarımızı bilsin. CHP’den milletvekili aday adayı oldum, fakat listede adım yer almadı. Hiçbir şey değişmedi. 6 milyonu aşkın güvencesiz sokak emekçileri için mecliste yer almak istedik, izin vermediler. Madem öyle yine soruyorum, her şeyden önemlisi siyasi aktörlerin seyyar esnafı için bir çalışması, projesi var mı? Bugüne kadar bir düşünceleri, eylemleri oldu mu?” çıkışında bulundu.

LAÇİN’DEN ‘ESNAF BAKANLIĞI’ ÇAĞRISI

Seyyar esnafı olarak seçim öncesi siyasi aktörlere yönelik taleplerini de dile getiren Başkan Laçin, “Siyasilere olan taleplerimizi her zaman dile getiriyoruz. Ama seçim öncesi tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum. Bir esnaf bakanlığının kurulması önceliğimiz… Aynı zamanda hem sabit hem de gezici esnafımız için bu esnaf bakanlığının altında büyükşehirlerde esnaf daire başkanlıkları, müdürlükler yer almalı. Tüm bunları sorunların daha erken çözülebilmesi için istiyoruz. Güvencesiz 6 milyonu aşkın arkadaşımızın çıkarılan bir yasa ile hakları mevzuat altına alınmalı. Zabıtadan, polisten kaçmak istemiyoruz. İnsan onuruna yaraşır bir yaşamı seyyar esnafına da sunmak zor olmamalı. Sokaktaki tüm güvencesiz esnafımızın isteği de, talebi de budur” sözlerine dikkat çekti.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.