TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Purçu’dan uyuşturucu isyanı: Gençlerimiz zombi gibi geziyor!

Tepecik Mahallesi’nde düzenlediği basın açıklamasında yoksulluk ve uyuşturucu sorununa dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Purçu, “Gençlerimiz zombi gibi geziyor. Roman mahallelerinden sadece oy almak için gelmeyin. Bir şeyler yapın” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2022 12:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP’li Purçu’dan uyuşturucu isyanı: Gençlerimiz zombi gibi geziyor!

ÇAĞLA GENİŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Tepecik Mahallesi’nde düzenlediği basın açıklamasında, Roman vatandaşların yaşadığı sorunlara dikkat çekti. CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldız’ın da katıldığı açıklamada konuşan Purçu, Roman vatandaşların yoksulluk, işsizlik ve uyuşturucu kıskacında çaresizlik içinde olduğunu vurguladı. Mahalleye gelen çuval dolusu icra dosyalarını gösteren Purçu, “Sokakta çöpün içinde ekmek arıyor insanlar. Gençler uyuşturucuya bulaşmış durumda. Yüzünüz yok Roman mahallelerine girmeye. Bu vatandaşa çektirdiğin eziyet yetmedi mi?” diye sordu.

SADECE OY ALMAK İÇİN GELMEYİN

Yoksulluk ve uyuşturucu kıskacında Roman vatandaşların yaşadıklarına dikkat çeken CHP’li Özcan Purçu, “Bir roman mahallesindeyiz. İzmir’in en eski Roman mahallesindeyiz. 20 bini aşkın nüfusu buluyor. Bu muhtarlığa gelen icra dosyaların bakın. Torbalar dolu. Milletimizin fakirliğine bakın. Torbalar dolu. Fakirliğimizin yoksulluğumuzun kanıtı bunlar. Hükümet, milleti çaresizliğe itmiş, bu seçimde iktidar olacağım diye uğraşıyor. Ülkeyi bitirdin, satmadık mal bırakmadın. Sokakta çöpün içinde ekmek arıyor insanlar. Gençler uyuşturucuya bulaşmış durumda. Bu vatandaşa çektirdiğin eziyet yetmedi mi? Türkiye çok zengin bir ülke ama milleti fakirlikten kırdınız. Roman mahalleleri açlıktan uyuşturucudan, işsizlikten kırılıyor. Bir tane yetkili gelmiyor buraya. Gençleri hepsi uyuşturucu bağımlısı oldu. Analarını babalarını dövüyorlar, evde satacak bir şey kalmadı. Çocuklar tedavi olmak istiyor. Roman mahalleri çaresiz. Strateji eylem planı yapıyorlarmış. İzmir’de şu an toplantı var. Bir eylem planı daha yayınlayacaklar. Buraya girdiniz mi hiç ne yaptınız bu mahallelere? Uyuşturucuyu yoksulluğu bitirdiniz mi? Roman mahallelerinden sadece oy almak için gelmeyin. Bir şeyler yapın. Bu mahallede binlerce genç var, hangisi devlet kapısında. Müzisyenler açlıktan kırılıyor. Gelmişler şimdi İzmir’de 2023 eylem planı yapacaklarmış da... Bu saatten sonra ne yaptınız da yapacaksınız? 20 yıldan beri hiçbir şey yapmadınız” dedi.

GENÇLER ZOMBİ GİBİ GEZİYOR

CHP iktidarında uyuşturucu sorununu bitireceklerini kaydeden Purçu, “Yüzünüz yok Roman mahallelerine girmeye. Buradan bir tane oy alamayacaksınız. Yok saydınız Romanları ama bu güzel insanları bitiremeyeceksiniz. Biz iktidara geldiğimizde her gün nasıl bu mahalleye geliyorsak tekrar geleceğiz. Uyuşturucuyu bitireceğiz, gençleri tedavi ettireceğiz. Gençlerimiz zombi gibi geziyor. Sağlık İl Müdürlüğü gelip de bunları tedavi ettirelim demiyor” ifadelerini kullandı.  

ROMANLAR CEVABI SANDIKTA VERECEK

Purçu, şunları söyledi: “35 yıldan beri hapis yatan insanlar var burada. Çaresizlikten işsizlikten dolayı iş bulamıyor. 30 sene sonra hapisten çıkıyor, sabıka damgası var. İş bulamıyor. Uyuşturucu satacağım diyor çünkü devlet sahip çıkmıyor diyor. Mahallerimizde sosyal dönüşüm bekliyoruz. Önce bunu yapacaksın vatandaşına sahip çıkacaksın. Mahallemizde hizmet yok. Artık hükümetin strateji eylem planıymış, vaatmiş bitti. 7,5 milyon roman... Her yerde var. Hepsi AKP’nin yoksulları oldu. AKP romanları daha da yoksullaştı. Eskiden yoksuldu, AKP döneminde açlığa mahkum oldu. Romanlar dersini aldı cevabı sandıkta verecek.”

PKK’SINIZ SİZ!

Sokaktan geçen AK Partili bir seçmen, Purçu’nun sözlerine tepki göstererek, “3 tane şehit verdik Kılıçdaroğlu geçmiş olsun bile demedi. PKK’sınız siz” dedi. Purçu ise, “Nereden biliyorsun demediğimi ben sana ispatlayım. Ayıp ediyorsun. Biz şehirlerimizin acısını hep paylaşıyoruz acının reklamını yapma burada. Şehit ülkemizin şehidi” yanıtını verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.