TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’den İYİ Parti’ye ‘hayırlı olsun’ ziyareti

CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, İYİ Parti’de 22 Ocak’ta yapılan kongrede il başkanı seçilen Bezircilioğlu’na ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Omuz omuza çalışacaklarını belirten iki başkan, seçim sürecine ilişkin ise ‘iktidar’ mesajları verdi

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2023 10:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP’den İYİ Parti’ye ‘hayırlı olsun’ ziyareti

ÇAĞLA GENİŞ

İzmir siyasetinde Millet İttifakı’nın ortaklarının İzmir temsilcilerini bir araya getiren önemli bir buluşma yaşandı. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İYİ Parti’de 22 Ocak’ta yapılan kongrede il başkanı seçilen Sinan Bezircilioğlu’nu ziyaret etti. Aslanoğlu’nun Bezircilioğlu’na yeni görevinde başarılar dilediği ziyarette yeni dönemde kent ve ülke gündemine dair konular da masaya yatırıldı. İki başkan basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından, basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

“BİZ İKİ ESKİ DOSTUZ”

Bunun bir tebrik ziyareti olduğunu belirten Aslanoğlu, “Yeni seçilen tüm ekip arkadaşlarıtebrik ettik, başarılar diledik. Yolları açık olsun. Biz iki eski dostuz. Çok farklı yerlerde birlikte görev aldık. Odalar da bunlardan bir tanesiydi. Şimdi de omuz omuza bu ülkeyi karanlıktan çıkarmak için birlikte çalışacağız” dedi.

“BU GÜZEL İKLİMİ YAYACAĞIZ”

Millet İttifakı tarafından dün kamuoyu ile paylaşılan ‘Ortak Mutabakat Metni’ hakkında değerlendirmelerde bulunan Bezircilioğlu, “Öncelikle başkanımıza sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Gerçekten bize güç, onur ve şeref veren bir ziyaret oldu. Kendisi benim çok eski dostumdur. Çok da memnunum. İçeride de onu söyledim. İzmir’de bu güzel atmosferi, bu güzel iklimi yayacağız. İnşallah el birliğiyle Millet İttifakı olarak başarıya kavuşacağız. Bu ülkeyi artık olması gereken düzlüğe çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

ORTAK AKIL VURGUSU

Aslanoğlu ise, “Ortak aklın ne kadar önemli olduğunu kavrayabiliyor mu toplum bilmiyorum. 6 tane ayrı parti bir seçimden önce ilk kez bir ortak mutabakat metni yayınladı. Yani iktidara geldiklerinde ne yapacakları konusunda 6 parti uzlaştı. Dünden bugüne de toplum bunu çok olumlu karşılıyor. Bu olumluluk sürecek” değerlendirmesini yaptı.

BEZİRCİLİOĞLU’NUN HEDEFLERİ SORULDU

Bezircilioğlu’nun kongre sürecinde ‘Büyükşehir’, ‘milletvekili’ ve ‘ilçe belediyeleri’ hedefleriyle ilgili açıklamaları sorulan Aslanoğlu, “İyi bir il başkanı tabiî ki hedeflerini büyük tutacaktır. Biz ittifak ortağıyız, dolayısıyla Millet İttifakı’nın iktidarı için hep birlikte el ele çalışacağız” yanıtını verdi.

“ÖNCELİĞİMİZ YÜZ YILIN SEÇİMİDİR”

Aslanoğlu’nun açıklamalarının ardından konuşan Bezircilioğlu ise, “Bir kongre süreci atlattık, kendi partimizde tabiî ki hedefleri ortaya koymamız lazım. Ama öncelikle önümüzde yüz yılın seçimi var. Yüz yıl önce bu ülkenin makus talihini atalarımız, Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde nasıl yendiyse biz de yüz yıl sonra yüz yılın seçiminde tekrar bu milletin makus talihini yenmek için bir aradayız. Bir arada hareket ediyoruz. Bizim bu seçimi almamız ve Türkiye’yi düzlüğe çıkarmamız çok önemli. Bu seçime odaklandık, beraber çalışacağız. Ondan sonrası uzun bir vade. Şu an için onunla ilgili bir tasarrufta bulunmaya gerek yok. Önceliğimiz yüz yılın seçimidir, bu seçimi kesinlikle alacağız. Onu aldıktan sonra zaten taşlar yerine oturur ülkemizde. Odaklanmamız gereken çoluğumuzun, çocuğumuzun, geleceğimizin kaderinin tayin edileceği yüz yılın seçimidir” şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.