TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP sonbaharda kurultaya gidiyor

CHP 38. Olağan Kurultay için yaz aylarında düğmeye basmaya hazırlanıyor. 2024'te mart ayında yapılacak yerel seçimlere yeni bir enerji ile gidilmesi planlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2023 13:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP sonbaharda kurultaya gidiyor

Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın özel haberine göre; Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında gözler CHP genel merkezine çevrildi. 2020 yılı Temmuz ayında yapılan 37'nci Olağan kurultaydan sonra geçtiğimiz yıl kurultay yapılması gerekiyordu.

Ancak seçim dolayısıyla tüzüğün verdiği yetki ile bir yıl ertelendi. Kurultay "yerel seçim sonrasına kalır mı" tartışmaları yürütülürken CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre yaz aylarında kurultay süreci başlatılacak.

CHP Meclis yönetiminde de yeni dönemde yeni yüzler olacak. Mevcut Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Grup Başkanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Engin Özkoç milletvekili olmadığı için dışarıda kalırken, Engin Altay'ın ise Kılıçdaroğlu ile görüştüğü ve yeni dönemde Grup Başkanvekili olmak istemediği belirtildi.

Grup Başkanvekilliği için öne çıkan isimler ise, İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, İzmir Milletvekili Murat Bakan, Ankara Milletvekili Murat Emir, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç. Meclis'te milletvekili yemininden sonra CHP grubunda seçim yapılarak yeni yönetim belirlenecek. O seçimde Meclis Başkanvekili, idari amir ve katip üyeler de belirlenecek. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.