TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Konak’tan memurlara mesaj: “Bütün sorunlarınızı çözeceğiz”  

CHP Konak İlçe Başkanlığı ve CHP Konak Emekli Komisyonu; ortaklaşa düzenlediği basın açıklamasında memur ve memur emeklilerine yapılan yüzde 30’luk zam oranlarını eleştirdi. Başkan Küçükoğullarından, “100 gün sonra iktidara geliyoruz, memur ve emeklisinin bütün sorunlarını çözeceğiz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2023 11:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP Konak’tan memurlara mesaj: “Bütün sorunlarınızı çözeceğiz”   

NURETTİN BAKİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanlığı ve ilçenin emekli komisyonu; geçen hafta memur ve memur emeklisine yapılan yüzde 30’luk zamları değerlendirmek için ilçe binasında basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, CHP Konak İlçe Emekli Komisyonu Başkanı Yeter Arı ve çok sayıda emekli vatandaş katıldı. Emekli maaşlarla geçinemediklerini söyleyen vatandaşlar, CHP ve 6’lı masadan bu konuda destek istediler. Başkan Küçükoğulları ise “100 gün sonra iktidar olacağız, bu sorunların hepsini kökten çözeceğiz” dedi.

HER KURUŞUN HESABINI SORACAĞIZ!

Emekli maaşlarının iyileştirilmesi için TBMM’de kanun düzenlenmesinin acilen yapılması gerektiğini söyleyen Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, “Açlık sınırı 8130 yoksulluk sınırı 26485 TL oldu. 2003 yılında emekli aylıkları net asgari ücretin üzerinde iken şimdi çok altında kalmıştır. Emekli aylıkları mutlaka 8500 TL net asgari ücretin üzerine çıkarılması gerekmektedir.Net asgari ücretin altında kalan emekli maaşlarının iyileştirilmesi emeklilerin yüksek enflasyon ve zamlar karşısında ezilmemesi için SSK ve Genel Sağlık Sigortası kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun TBMM de en acil şekilde çıkarılmalıdır.Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir kez daha söylüyoruz. Kendi emeklisine ve çalışanına ‘fakir fukara’ gözü ile bakan bu Saray düzenini değiştireceğiz. Ülkede adaletsiz bir soygun düzeni kuran bu Saray düzenini değiştireceğiz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrı ve mücadelesiyle, EYT mağduriyeti son bulan milyonlarca yurttaşımız, 3600 Ek gösterge hakkına kavuşan memurlarımız, Taşerondan kadroya geçen işçilerimiz, Yıllardır bekledikleri kadroyu alan sözleşmeli personellerimiz… 100 gün sonra iktidara geliyoruz. Hile ve hurda ile cebinizden çalınan her bir kuruşun hesabını soracağız” şeklinde konuştu.

EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA

Emekli maaşının asgari ücretin altında kaldığını dile getiren CHP Konak İlçe Emekli Komisyonu Başkanı Yeter Arı ise, “Bugün burada toplanmamızın sebebi geçen hafta emeklilere yapılan zamlarla ilgili sizlere bir şeyler hatırlatmak isterim. Yaşam hakkı kişinin fiziksel varlığının güvencesini oluşturan insan hakkıdır.  Her bireyin bedeli toplum tarafından ödenmekte olan sosyal kültürel hayati ihtiyaçlarından eşit olarak faydalandırılmasıdır. Ülkemizde bizi yönetenler ne yazık ki bu doğrulardan bizleri yoksun bırakmışlardır. Saray yönetiminden önce asgari ücretin üstünde maaş alan emekliler iktidarın marifetiyle emekli maaşlarımız asgari ücretin çok altında kalmıştır. Emekliler yapılan son zamlarda seyyanen olmadığı için biz emeklileri yine zor günler beklemektedir. Daha maaşlarımızı almadan uygulanan fiyatlar zamlı maaşlarımız yok hükmünde kalmıştır” ifadelerine yer verdi.

5 MÜTEAHHİT VURGUSU

Konuşmasının devamında Arı, “Çok anlaşılır matematikle söylenilen 2022 bütçesi bir trilyon 750 milyar 957 milyon denildi. 2022 yılında 5’li çeteye 995 milyar (eski parayla katrilyon) vergi muafiyeti uygulanması sağlanıldığı bazı kaynaklardan öğrenildi. Ülkemizde 14 milyon emekli var diyelim. Ayda 2 bin lira zam olsa yılda 340 milyar eder. 5’li müteahhitlere yapılan 995 milyar lira nerden nereye… Emekliye bütçe yok sırtımızda küfe var diyerek zam yapmayanlar halkımıza nasıl açıklayacaklar. Bu durumda yorumu size bırakıyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.