TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İzmir’de kritik zirve toplantısı

CHP İzmir İl örgütü, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanları, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve Başkan Tunç Soyer idaresinde bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2023 16:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP İzmir’de kritik zirve toplantısı

TENZİLE AŞÇI

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından siyasi partilerde hareketlilik devam ederken bir yandan da yerel seçim hazırlıkları başladı.

Öte yandan; CHP İzmir İl örgütü bugün geniş katılımlı toplantı gerçekleştirdi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde gerçekleştirilen toplantıya CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP’li ilçe belediye başkanları, il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları katıldı.

chp

Yaklaşık 2 saat süren toplantının ana gündem maddesinin ise 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri olduğu ifade edildi.

Aslanoğlu’nun, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanlarına seçim çalışmaları ve seçim güvenliğine ilişkin il yöneticileriyle sunum yaparak ayrıntılı bilgilendirme yaptığı ve seçim sonuçlarının ilçe bazlı masaya yatırıldığı belirtildi.

Toplantıda ilçe özelinde sonuçların da tek tek masaya yatırıldığı ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğu ve hem ilçe belediye başkanları hem de ilçe başkanlarının görüşlerinin alındığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre; toplantıda sandığa gidilmeme, alınan oylar ve Cumhur İttifakı’nın aldığı oyların özellikle incelendiği süreçte CHP’nin geride olduğu 2 ilçe olan Kiraz ve Kemalpaşa mercek altına alındı.

Toplantıda ayrıca, Soyer ve Aslanoğlu’nun özeleştiri yaparak genel seçimlerin geride kaldığı ve yerel seçimlere odaklanılması gerektiğini ifade ettiği belirtildi. Genel seçimlerden gerekli derslerin çıkarılması gerektiği mesajının verildiği toplantıda, gelecek yerel seçimlerde de parti için oyların arttırılması, çalışmaların başlanması gerektiğinin söylendiği ileri sürüldü. Bazı ilçelerde milletvekilliği seçimlerinde gerileme olduğunun da vurgulandığı toplantıda yeteri kadar çalışmanın yapılmadığı ve bazı ilçelerin uyarıldığı iddia edildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.