TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İzmir’de ‘Aslanoğlu’ dönemi resmen başladı

CHP İzmir'’in yeni il başkanı Şenol Aslanoğlu gerçekleştirilen devir teslim töreni ile görevine başladı. Verilen görev için partisine teşekkür eden Aslanoğlu, “Beni var eden bu kente vefa borcumu ödemek için şans tanıdılar. Minnettarım” dedi

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2023 19:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP İzmir’de ‘Aslanoğlu’ dönemi resmen başladı

ÇAĞLA GENİŞ

Cumhuriyet Halk ’in yeni il başkanı Şenol Aslanoğlu gerçekleştirilen devir teslim töreni ile görevine başladı. Verilen görev için partisine teşekkür eden Aslanoğlu, “Beni var eden bu kente vefa borcumu ödemek için şans tanıdılar. Minnettarım” dediPartisi (CHP) Yönetim Kurulu kararıyla İzmir İl Başkanlığı görevine getirilen Şenol Aslanoğlu, gerçekleştirilen devir teslim töreni ile görevine resmen başladı. İl binasında düzenlenen törene; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Eski CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Parti Meclisi (PM) Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, partinin İzmir il yönetimi üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. 

IMG-20230111-WA0019

“BAYRAĞI DAHA İLERİYE TAŞIYACAK”

Törende konuşan CHP İzmir İl Eski Başkanı Yücel, “Geçtiğimiz pazartesi günü, boşalan İl başkanlığı görevine Merkez Yürütme Kurulumuzca Şenol Aslanoğlu arkadaşımız atanmıştır. Muhalefet partilerine, yöneticilerine, belediye başkanlarına, İl başkanlarına her türlü saldırının yapıldığı, kirli oyunların oynandığı, yandaş basının kiralık kalemlerince, her türlü hakaretin ve iftiranın atıldığı bir ortamda, böyle zor bir görevi üstlenmek her şeyden önce büyük bir fedakarlıktır, ateşten gömlek giymektir. Bu görevler de, kişiler gelip geçicidir. Aslolan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Genel başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde verdiğimiz demokrasi, özgürlük ve adalet mücadelesidir. Deniz Yücel de gelmiştir ve geçmiştir. Bayrağı Şenol Aslanoğlu'na devretmiştir. Ben, eğitimiyle, birikimiyle, nezaketiyle, başarılı iş insanı ve partili kimliğiyle, bu bayrağı Şenol Aslanoğlu’na devrettiğim için mutluyum. Şenol Aslanoğlu bu bayrağı daha da ileriye taşıyacaktır. Şimdiden söyleyebilirim ki, İktidarın İl başkanı olacak. Kendisini tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Partimize, İzmir'imize ve mücadelemize hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

“BURASI BİZİM EVİMİZ”

Yeni başkan Aslanoğlu ise sözlerine, “Dostlarının arasında güneşin sofrasındayız. Burası bizim evimiz, burası her zaman kendimizi dost sofrasında hissettiğimiz yer, baba ocağımız. Güneşi yüreğimizde hissettiğimiz, yarınlara inançla bakmamızı sağlayan yuvamız burası. Hepiniz evinize hoş geldiniz” diyerek başladı. Aslanoğlu şöyle devam etti: “Bugün hepimiz iktidarın değişeceğine yürekten inanıyoruz. Bunun mimarı Sayın Genel Başkanımızdır. Yerel yönetim seçimlerinin başarı ile tamamlanmasını sağlayan, Millet İttifakı’nın ve Altılı Masa’nın kurulmasında büyük emekleri olan, cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında bizlerin yeniden demokrasiye döneceğine inancımızı pekiştiren genel başkanımızdır. Bugün iktidar maratonun bayrak yarışında son 100 metresindeki bayrak değişimi için bir aradayız. İktidar koşusunda son 100 metredeyiz. Bu mücadeleyi başlatan partimizin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde koşuyoruz. En uzun koşuysa elbet Türkiye’de devrim, onun en güzel 100 metresini koşanların ışığında koşuyoruz.”

‘VEFA BORCU’ VURGUSU

Milletvekilli aday adaylığı yolunda Deniz Yücel’e başarılar dileyen Aslanoğlu, “Beni bu göreve layık gören, başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve partimizin Merkez Yönetim Kurulu üyelerine güvenlerinden dolayı çok teşekkür ederim. Bana, çocukken sokaklarında koştuğum, tüm yaşamım boyunca hiç ayrılmadığım, büyük bir aşk ile bağlı olduğum, içinde yaşamaktan tüm hemşerilerim gibi mutlu olduğum, demokrasinin, cumhuriyetin, barışın ve hoşgörünün kenti İzmir’ime hizmet verme onurunu bahşettiler. Doyduğum, beni var eden bu kente vefa borcumu ödemek için şans tanıdılar. Minnettarım” ifadelerini kullandı.

IMG-20230111-WA0018

“SOYER HEPİMİZİN ŞANSI!”

Konuşmasının devamında Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den de övgüyle söz eden Aslanoğlu, “Bu şehir için tüm baskılara ve engellemelere rağmen aşkla, inançla ve korkusuzca çalışan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer hepimizin şansı. Bu kadar çalışkan, vizyoner ve başarılı bir büyükşehir belediye başkanına sahip olduğumuz için tüm İzmirliler çok şanslı. Biz partililerde, partisi için emeğini hiç esirgemeyen bir yoldaşımız olduğu için çok şanslıyız. İyi ki varsınız başkanım” şeklinde konuştu.

‘KOL KOLA YÜRÜYECEĞİZ’ MESAJI

Aslanoğlu’nun ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, “Ağzınıza yüreğinize sağlık. Her iki başkanımıza sevgi ve saygı ile hürmet ediyorum. Maratonun son 100 metresini koşacağız. Cumhuriyetin ikinci yüz yılında İzmir İl Başkanlığı Cumhuriyetin İl Başkanlığı demek başlı başına bir onur. Düşününü ki üstelik iktidarın kapısını açacak il başkanlığı olağanüstü bir onur. Heyecanını paylaşıyorum kol kola yürüyeceğimizin inancı ile sonuna kadar destek olacağımız bilmenizi istiyorum. Gerçekten çok uzun bir 4 ay yaşayacağız bugün burada çekirdek aileniz var. Tam bir çekirdek aile. Bu aileyi büyütmek, Türkiye’ye yaymak ve gerçekten başka bir Türkiye’yi mümkün kılmak. Adaletin hakkın hukukun teslim edildiği, bu güzelim topraklarda bu olağanüstü coğrafyada bambaşka bir Türkiye’yi kurmak mümkün ve bunu mümkün kılacak olanlar da bizleriz. Canla başla çalışıp o iktidarı alacağız. Çok az kaldı” açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.