TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Van'da çığ felaketinin kapattığı yolu ekipler açtı

Başkale ilçesinde, çığ nedeniyle kapanan Sualtı Mahallesi yolunun, ekiplerin yoğun çabası sonucunda ulaşıma açıldığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2024 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2024 15:44
Kaynak: AA
Van'da çığ felaketinin kapattığı yolu ekipler açtı

Dün yaşanan çığ felaketi, ilçeye 60 kilometre uzaklıktaki Sualtı Mahallesi yolunu kapatmıştı. Van Büyükşehir Belediyesi'nden gönderilen karla mücadele ekibi, haberi aldıktan sonra hemen bölgeye intikal etti ve yolun açılması için çalışmalara başladı.

Ekipler, zorlu doğa koşullarına rağmen kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu bölgede özverili bir çalışma gerçekleştirerek yolun ulaşıma açılmasını sağladı.

Mahalle muhtarı Yakup Akkaya, yüksek rakımlı bir bölgede bulunan mahallelerinde kar yağışının yoğun olduğunu belirtti ve ekiplerin titiz çalışması sayesinde yollarının tekrar açıldığını dile getirdi.

Akkaya, çığ nedeniyle kapanan yolda yapılan çalışmalardan bahsederek, "İlçeye doğru yola çıktık, ancak ilerlerken çığ düştüğünü fark ettik. Şükürler olsun ki herhangi bir olumsuz durum yaşanmadı. Hemen köye geri dönerek ekiplere durumu bildirdik. Bugün uygun hava koşullarıyla birlikte çalışmalara başlandı. Çığ yatağında kar kalınlığı 5 metreye kadar ulaşmış durumda. İş makineleriyle yol açma çalışmaları sürdürüldü. Ekiplere büyük teşekkürlerimi iletiyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.