Türkiye'nin Orkinos avcılığı kotası arttı!

Orkinos avcılığında kota koyan ICCAT, Türkiye'nin av kotasını yüzde 3.15'ten 6.5'in üzerine çıkardı. Türkiye'nin uluslararası alanda daha etkin bir rol oynaması bekleniyor. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Turgay Türkyılmaz, Türkiye'nin 2 bin 600 tonluk Orkinos kotasını artırarak ihracat hedefini 100 milyon dolara çıkardıklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 10:55
Kaynak: İHA
Türkiye'nin Orkinos avcılığı kotası arttı!

Orkinos avcılığında kota koyan ICCAT, Türkiye'nin av kotasını yüzde 3.15'ten 6.5'in üzerine çıkardı. Bu gelişme, Türkiye'nin Orkinos avcılığında uluslararası alanda daha etkin bir rol oynayacağını gösteriyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin Orkinos avcılığında kotasının artırılması için yapılan mücadelelerin başarıyla sonuçlandığı belirtildi. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Turgay Türkyılmaz, yapılan müzakerelerin Türkiye'nin hak ettiği payı alması adına önemli olduğunu vurgulayarak, ülkenin kendi kotasını ilan ettiğini ve avcılığa başladığını açıkladı.

ORKİNOS AVCILIĞI KOTASI YÜZDE 3.15'TEN 6.5'İN ÜZERİNE ÇIKTI

Türkiye'nin Orkinos avcılığında 2 bin 600 tonluk bir kota aldığını ifade eden Türkyılmaz, bu durumun Türk balıkçılar için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Türk balıkçı gemilerinin Avrupa Birliği'ne, Ortadoğu'ya ve Japonya'ya Orkinos ihraç ettiğini dile getiren Türkyılmaz, Türkiye'nin Orkinos ihracatında hedefinin 100 milyon doları aşmak olduğunu söyledi.

Orkinos avcılığının Türkiye için ekonomik olarak büyük önem taşıdığını belirten Türkyılmaz, yapılan ihracatın kontrol altında tutulması gerektiğini vurguladı. Bugüne kadar Türk balıkçı gemilerinin 2024 yılında 2 bin 600 ton Orkinos avladığını açıklayan Türkyılmaz, bu avcılık sezonunun kazasız ve başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.