TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sıcak hava dalgası ne zaman bitecek?

Türkiye yanıyor, uzmanlar uyarıyor. Sıcak hava dalgası Türkiye'yi sardı. Peki sıcak hava dalgası ne zaman bitecek? İşte Detaylar

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2023 12:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sıcak hava dalgası ne zaman bitecek?

Dünya ve Türkiye yanıyor. Afrika’dan gelen sıcak hava dalgası etkisini göstermeye başladı. El Nino sıcak hava dalgası etkisini göstermeye başladı. Peki El Nino Türkiye’yi ne zaman terk edecek? Sıcak hava dalgası ne zaman bitecek?

Afrika sıcakları ülkeyi kasıp kavururken uzmanlar güneş çarpmasına karşı uyarıyor. Güneşin dik açıyla geldiği saatler dışarı çıkılmaması gerekiyor. Peki sıcak hava etkisi ne zaman geçecek? Vatandaşlar ve özellikle tatilciler sıcak hava dalgasının ülkeyi ne zaman terk edeceğini araştırıyor.

EL NİNO ETKİSİ NE KADAR SONA ERECEK?

3 yıldır etkili olan La Nina bitti.  Şimdi karşımızda El Nino etkisi var. El Nino’nun etkisinin 2029 yılına kadar süreceği tahmin ediliyor. El Nino etkisindeki havanın 5 yıllık zararının ise 3 trilyon dolar olacağı düşünülüyor

sıcak hava_ilkses

HAVA KAÇ DERECE OLACAK?

Meteorologlar yaptıkları değerlendirmeler sonucunda, İstanbul’un 36, Ankara’nın 35, İzmir’in 40 dereceyi göreceğini söylüyor.

Uzmanlar El Nino etkisi nedeniyle dünya genelinde sıcaklıkların 50 dereceye kadar yükselebileceği söyledi. Özellikle 12-14 Temmuz arasında sıcaklıklar yükselecek. Bu tarihlerde öğle saatlerinde “dışarı çıkmayın” uyarısı yapıldı. Özellikle yaşlı kronik hastalığı bulunan kişilerin öğle saatlerin dışarı çıkmaması gerekiyor. Sporculara ise saatlerde içeride ya da dışarıda spor yapmaması tavsiye edildi.  Uzmanlar sıcak havalarda sıvı tüketime dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.