TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Samsun'da deniz temizliği etkinliği

Samsun Büyükşehir Belediyesi, deniz kirliliğine dikkat çekmek ve denizlerin geleceğini korumak amacıyla Çobanlı İskelesi'nde deniz dibinde çöp toplama etkinliği düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2023 09:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Samsun'da deniz temizliği etkinliği

Çevre kirliliğine dikkat çekmek ve denizlerimizin geleceğini güvence altına almak amacıyla çalışmalarını sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Çobanlı İskelesi’nde deniz dibinde çöp toplama etkinliği düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve Samsun Dalış Okulu öğrencilerinin yer aldığı etkinlikte dalgıçlar, deniz dibinde bulunan çöp ve benzeri eşyaları toplayarak Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin iskele önünce kurduğu ilgili alana getirdi. Dalgıçlar daha sonra denizde mavi bayrak ve Türk bayrağı açarak deniz temizliği ve çevre bilincine dikkat çekti.

Denizlerimizin temizliği ve sağlığı için atılacak her adımın, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmada önemli olduğunu vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Temiz denizler, sağlıklı geleceğin anahtarı. Denizlerimizin geleceği, hepimizin elinde. Küçük değişiklikler yaparak deniz kirliliğine karşı mücadeleye destek olabiliriz. Plastik kullanımını azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek ve denizlere duyarlı davranmak, denizlerimizin korunmasında büyük fark oluşturacaktır" dedi.

Denizlerin korunması ve temiz tutulmasına dikkat çeken Samsun Dalış Okulu Başkanı Serdar Bostancı ise “Mavi vatanımızı daima korumak durumundayız. Suyun bize sunduğu nimetlerden son derece yararlanmamız lazım. O yüzden bir farkındalık olsun diye bu etkinliği düzenledik. Umarım bundan sonraki yıllarda da devam eder. Bu farkındalığı oluştururuz ve mavi bayraklı plaj sayımız artar” diye konuştu.

KAYNAK: Mynet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.