TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji Genel Müdürlüğü: Daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak istiyoruz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, "23 Mart Dünya Meteoroloji Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajda gelecek nesillere daha güvenilir, daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hedefiyle iklim eyleminin ön safhalarında olmaya devam edeceklerinin altı çizildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2024 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2024 10:38
Kaynak: AA
Meteoroloji Genel Müdürlüğü: Daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak istiyoruz

Genel müdürlükten yayımlanan mesajda, öncelikli hedeflerinin, teknolojik gelişmeler ışığında, uluslararası standartlarda meteorolojik gözlem ve tahminleri zamanında, doğru ve güvenilir bir şekilde hazırlayarak kaliteli ve güvenilir meteorolojik ürün ve hizmetler sunmak olduğu belirtildi.

1961'den bu yana tüm dünyada kutlanan özel gün kapsamında, Dünya Meteoroloji Örgütünce (WMO) bu yılın temasının "İklim Eyleminin Ön Saflarında" olarak belirlendiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Küresel ısınmaya bağlı olarak yaşanan iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin en fazla hissedildiği Akdeniz havzasında yer alan Anadolu coğrafyasında yaşayan bizler de iklim değişikliğinin üstesinden gelmek ve gelecek nesiller için daha güvenilir, daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hedefiyle, çalışmaya ve iklim eyleminin ön safhalarında olmaya devam ediyoruz. Bu vesileyle başta Meteoroloji Genel Müdürlüğü ailesi olmak üzere meteoroloji bilimi alanında çalışmalarını sürdüren herkesin gününü tebrik ediyoruz."

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.