TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaeli'de dev firmaların bacalarından çıkan dumanlar korkuttu

Dilovası ilçesindeki iki büyük fabrikanın bacalarından çıkan dumanlar çevrede endişe yarattı. Bir fabrika turuncu dumanlar yayarken, diğeri ise yoğun siyah dumanlar saldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 15:38
Kaynak: İHA
Kocaeli'de dev firmaların bacalarından çıkan dumanlar korkuttu

Dilovası ilçesinde bulunan Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren EAE Elektronik firmasına ait fabrikanın bacasından turuncu renkte duman yükseldi. Olay, kameralar tarafından anbean kaydedildi. Dumanı fark eden bir vatandaş, "Şu anda bir fabrikadan değişik bir duman çıkıyor, muhtemelen asit bu" şeklinde ifadeler kullandı.

Dilovası Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Çolakoğlu Metalurji A.Ş.'ye ait fabrikanın bacasından çıkan simsiyah duman, çevrede endişe yarattı. Bazı vatandaşlar, olayı anbean kaydederek görüntüledi. Bir vatandaş, "Üzücü, hiç istemediğimiz görüntüler" diyerek duygularını dile getirdi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Dilovası Ekoloji ve Sağlık Derneği Başkanı İsmail Sami, "Dün bir facia yaşandı. Havaya turuncu renkte kimyasal madde sızdı. Bu, uçucu bir madde ve canlılara zarar verebilir. Burada yüzlerce kimyasal tank bulunuyor. Haddaneler, içerideki kimyasallarla birlikte bu durumu daha da kötüleştiriyor. Şu an beyaz dumanlar görünüyor ama siyah dumanlar da atılıyor. Bir an önce bu duruma çözüm bulunmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

İki olayla ilgili olarak Kocaeli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri inceleme başlattı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.