TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızılırmak'ın rengi değişti: Görenler hayret ediyor

Fadlum Irmağı her yıl bu dönemde kan kırmızısına dönerek Kızılırmak'a kendi rengini verirken, bu yıl yaşanan renk değişimi ise izleyenleri şaşırttı.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 12:27
Kaynak: İHA
Kızılırmak'ın rengi değişti: Görenler hayret ediyor

Doğanın uyanışıyla birlikte dağlardaki karlar erimeye başladı. Eriyen kar suları toprakları taşıyarak ırmaklara karıştı. Bu doğal sürecin etkisiyle Sivas'ın İmranlı ilçesinde bulunan Kızıldağ'dan doğarak, Samsun'un Bafra ilçesinde Karadeniz'e dökülen, Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak, kahverengi tonlara büründü. Kızılırmak'ın kollarından biri olan ve ona rengini veren Fadlum Irmağı ise kızıl renge boyandı. İki ırmağın birleştiği noktada ise renklerin karışması, dikkat çekici bir manzara oluşturdu. Kızıllığın, toprağın yapısından kaynaklandığı bilinirken, bu olağanüstü renk değişimi dronlarla kaydedildi.

"Toprağın suyla karışmasıyla su kızıl bir renk aldı" diyen Bahri Çongar, "Mevsim değişikliği nedeniyle kıştan yaza geçiyoruz. Şu anda yüksek kesimlerde eriyen karlar ve yağan yağmurlarla birlikte Kızılırmak'ta canlı bir aktivite yaşanıyor. Su seviyesi yükseldi ve bu durum benzersiz bir manzara ortaya çıkardı. Toprağın suyla birleşmesiyle su kızıl bir renk aldı. Ülkemizin en uzun nehri, şehrimizi ikiye bölen bir çizgi oluşturuyor ve bu durum da harika görüntülerin ortaya çıkmasını sağlıyor" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.