TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kapadokya'da balon turlarına olumsuz hava muhalefeti

Bugün sabah saatlerinde, Türkiye'nin önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan ve UNESCO Dünya Doğal ve Kültürel Miras listesinde yer alan Kapadokya'da planlanan sıcak hava balon turları, bölgede oluşan sis ve rüzgar nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2024 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2024 10:35
Kaynak: İHA
Kapadokya'da balon turlarına olumsuz hava muhalefeti

Sıcak hava balonlarını taşıyan araçlar, gün doğumundan önce Nevşehir'in Göreme beldesindeki kalkış alanına geldi, ancak hava koşulları uygun olmadığı için turlar iptal edildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Nevşehir Slot Merkezi'nin değerlendirmesi sonucunda yapılan duyuru ile, bölgedeki sıcak hava balonlarının uçuşlarının kış şartları nedeniyle engellendiğini duyurdu. Yerli ve yabancı turistler, bu duyurunun ardından sıcak hava balonlarını izlemek için alana gelen yerli ve yabancı turistler tekrar alandan ayrıldı. Kapadokya bölgesinde yılda yaklaşık 20 gün uçuş yapılabilen bölgede, kış mevsiminde ortaya çıkan rüzgar, sis ve yağış nedeniyle uçuşlar gerçekleştirilemiyor. Bölgedeki uçuşlar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Kapadokya Slot Merkezi tarafından hava şartlarının elverişli olduğu durumlarda izin veriliyor.

Balon pilotu Tolga Eke, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bölgemizde her gün sahaya gelerek hava durumunu ve hava şartlarını kontrol ediyoruz. Bugün de gün doğumu öncesinde sis ve rüzgar olduğu için uçuşlarımız iptal edildi." şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.