TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erzurum'da kış mevsimi zorlu bir yaşamı beraberinde getiriyor

Erzurum'da gece sıcaklıklarının sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü, karla kaplı bu bölgelerdeki vatandaşlar, genellikle il merkezine taşınmak zorunda kalıyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 11:13
Kaynak: AA
Erzurum'da kış mevsimi zorlu bir yaşamı beraberinde getiriyor

Kırsal mahallelerde kışın yaşam, özellikle besicilikle geçimini sağlayan insanlar için oldukça zorlu bir süreç halini alıyor. Bu dönemde, hayvan bakımı ve ihtiyaçlarının karşılanması için çaba harcanıyor. Besiciler, kar ve soğuk hava koşullarına rağmen hayvancılığı sürdürmeye çalışıyorlar.

Söğütlü Mahallesi'nde yaşayan Kasım Laçin, sabahları büyükbaş hayvanlarını yaklaşık 2 saat boyunca bakıma alıyor. Öğleden sonra da aynı rutin devam ediyor. Laçin, koşulların zor olmasına rağmen mecburen idare etmek zorunda olduklarını ifade ediyor. Hayvanlarına su ve yem vermek için çaba sarf ediyorlar ve Nisan'a kadar bu süreci sürdüreceklerini belirtiyorlar.

Habip Laçin de sabahın erken saatlerinde ahıra girerek hayvanlarına bakım yapıyor ve ardından işlerini sürdürüyor. Kışın, işlerinin daha yoğun olduğunu ve sadece hayvanlarla ilgilendiklerini dile getiriyor. Yazın ise bu işlerin daha az olduğunu ifade ediyor.

Erzurum'da lise öğrencisi olan 14 yaşındaki Muhammet Emin Gülüm ise sömestr tatilinde ailesine yardım ederek geçirdiğini ve hayvancılıkla uğraştığını paylaşıyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.