TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erzurum'da kar yağışı: 147 köye ulaşım sağlanamıyor

Erzurum'da 1 haftadır aralıklar ile devam eden kar yağışları sonrasında 147 köy yolu ulaşıma kapandı. Yağışın dün gecen beri yoğun bir şekilde devam ettiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2024 12:20
Kaynak: İHA
Erzurum'da kar yağışı: 147 köye ulaşım sağlanamıyor

Erzurum'da bir haftadır aralıklarla etkili olan kar yağışı, dün geceden itibaren yoğun bir şekilde devam ediyor. Sabah saatlerinde Erzurum, güne kar örtüsüyle uyandı. Kent merkezi başta olmak üzere il genelinde kar yağışı şiddetini artırarak devam ediyor. Belediye ve Karayolları ekipleri, karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Erzurum'a bağlı 147 köy yolunun hala ulaşıma kapalı olduğu ve ekiplerin yolları açmak için çalıştığı bildiriliyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tahminlerine göre, bölge genelinde hava kar yağışlı geçecek; Erzurum, Bayburt ve Ardahan çevrelerinde yoğun kar yağışı, Erzincan ve çevresinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus hadisesi yaşanmasıyla birlikte buzlanma ve don olaylarının görülmesi tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor. Rüzgarın güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Meteoroloji, bölgedeki yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesine dikkat çekerek, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguluyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.