TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğu Anadolu'da kar yağışı etkili oluyor

Erzurum, Kars ve Ardahan illerinde dün akşam saatlerinden beri kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2024 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2024 11:10
Kaynak: AA
Doğu Anadolu'da kar yağışı etkili oluyor

Erzurum'da dün akşam aralıklarla başlayan karla karışık yağmur, gece saatlerinde kara dönüştü. Sabah saatlerinde kar yağışının etkisi artarak devam etti ve kent beyaza büründü. Belediye ekipleri, karın ardından cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışmalarına başladı.

Kars'ta dün başlayan ve sabah saatlerine kadar devam eden kar yağışı, şehir merkezini beyaza bürüdü. Özellikle Kars-Digor kara yolunda kar yağışı nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri, yollarda kar küreme çalışmalarına başladılar. Kentteki tarihi yapılar, beyaz örtüyle güzel bir görüntü oluşturdu.

Ayrıca, karla kaplanan arazide yiyecek arayan tilkilerin görüntüleri de kaydedildi. Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından ilçe merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye, Sarıkamış Kayak Merkezi'nde ise 165 santimetreye ulaştı.

Kar yağışıyla birlikte ağaçlar ve bitkiler beyaz bir örtüyle kaplandı, bina çatılarında ise buz sarkıtları oluştu. Vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizlerken, bazı esnaflar da yaban kuşlarını besledi.

Ağaçlar ve bitkilerin karla kaplanmasıyla birlikte manzara adeta kartpostal görünümünde oldu. Bina çatılarındaki buz sarkıtları ise soğuk hava şartlarının etkisini gösterdi.

Esnaf Sergen Kılıç, mart ayında devam eden kar yağışına dikkat çekerek, "Soğuk kış günlerinde yaban kuşları için dükkanlarımızın önüne bulgur, buğday ve ekmek kırıntıları bırakıyoruz." şeklinde konuştu.

Ardahan'da da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, kenti beyaza bürüdü.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.