Aydın'ın sıcak tarlalarında kadınların biber mesaisi başladı

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde sıcakta çalışan kadınlar biber tarlalarını çapalayarak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Çalışmalar zorlu olsa da sabahın erken saatlerinde başlayıp öğle sıcağına kadar devam ediyorlar

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 12:02
Kaynak: İHA
Aydın'ın sıcak tarlalarında kadınların biber mesaisi başladı

Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olan Aydın'da, kadınlar biber tarlalarında yoğun mesai harcıyor. Koçarlı ilçesinde, güneş altında 45 dereceyi bulan sıcaklıkta çalışan kadınlar, tarlaları çapalayarak hem biberleri hasada hazırlıyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

68 yaşındaki Nermin Çetin, sabahın erken saatlerinde tarlaya gelip biberleri çapaladıklarını ve yabani otları temizlediklerini belirtiyor. Zorlu bir iş olduğunu ancak ihtiyaçları için çalışmak zorunda olduklarını söylüyor ve sıcak hava onları yıldırmıyor.

Biber üreticisi Sadık Aslan ise, çalışma saatlerini sabahın serinliklerinde başlattıklarını ve öğle sıcağına kadar devam ettiklerini ifade ediyor. Sıcak günlerde öğle saatlerinde tarladan ayrıldıklarını ve ertesi gün yeniden çalışmaya devam edeceklerini belirtiyor.

Aydın'ın tarım kentlerinden biri olan Koçarlı'da, kadınların güçlü ve dayanıklı çalışmaları, hem tarım sektörünün önemini vurguluyor hem de kadınların ekonomik yaşama katılımını gözler önüne seriyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.