TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeşme CHP seçim büroları açıldı, İzmir Milletvekili adayları tanıtıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Çeşme İlçe Örgütü, Çeşme, Ilıca ve Alaçatı'da seçim bürolarını açılışını gerçekleştirirken, İzmir adaylarını da tanıttı

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2023 12:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çeşme CHP seçim büroları açıldı, İzmir Milletvekili adayları tanıtıldı

CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Şeniz İridere, CHP İlçe yönetim kurulu üyeleri ve partililer, seçim bürolarının açılışından önce, İş Bankası Çeşme Şubesi'ne giderek,Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyasına maddi destekte bulundular. 
14 Mayıs seçimleri için hazırlanan seçim bürolarından ilkinin açılışı Alaçatı'da gerçekleştirildi. CHP Alaçatı Seçim Bürosu'nun açılışına, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge 1. sıra adayı Gökçe Gökçen, CHP İzmir Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Sevda Erdan Kılıç, CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayları Devrim Barış Çelik, Güldem Atabay, Fulya Akçay, Mehmet Şahin Fırat, Birgül Değirmenci, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Şeniz İridere, CGP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Simge Dura, yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve partililer katıldı. 
"ÜLKEMİZE BAHARLAR GELECEK"
Seçim bürosunun açılış konuşmasını yapan  CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, "Bizler bir arada yaşamak ve farklı kültürlerin mozaiğini Altılı Masa ile hayata geçirdik. İnanmıyorum ki ülkemize baharlar gelecek. 14 Mayıs'a kadar dalga dalga geleceğiz. Bahar gelecek, çiçekler açacak. Umudumuz büyük. Yolumuz iktidar yolu. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde, bu topraklarda hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceğini, liyakatlı, adaletli, çiftçimiz için bereketli, sanayicimiz için güvenli, çalışan ve emeklimiz için hakça ve eşitçe bir yol haritamız var. Yarımada'dan söz veriyoruz; çalışacağız, çok çalışacağız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu rekor oyla Çankaya'ya göndereceğiz. Biz kazanacağız!" diye konuştu.


"BİZLERE 'TİTO'NUN ARTIĞI' DİYENLERDEN HESAP SORACAĞIZ"
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da bir konuşma yaparak,, "Güzel bir günde, aydınlık yarınlara olan inancımızla hep beraberiz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında pırıl pırıl bir geleceği inşa etmek için buradayız. Kimiz Karaferyalı, klimiz Karacaovalıyız. Ama bizlere 'Tito'nun artığı' diyenlerden hesap soracağız. Bunu asla onların yanına bırakmayacağız. Biz göçmenler, Atatürk'ün dediği gibi Balkanların hatıralarıyız. Bunun hesabını söyleyenlerden soracağız. Çok çalışacağız. Hep beraber bir arada olacağız. Türkiye'nin her yerinde güneş yeniden doğacak, Çeşme'de doğduğu gibi. Çocuklarımızın aydınlşık yarınları için hep birlikte çalışacağız. Biz kazanacağız. Gümbür gümbür bir bahar geliyor. 13. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu geliyor" şeklinde konuştu. 
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da bir konuşma yaparak,, "Ben tam zamanlı Balçovalı, yarı zamanlı Dalyanlıyım. 15 Mayıs'tan sonra Çeşme'de ve Dalyan'da daha fazla zaman geçireceğiz" diye konuşmasını başlayarak, "Türkiye'nin dertleri büyük. Çünkü 21 yıldır bu karanlık iktidar döneminde, bu ülke, bu halk çok çekti. En çok da kadınlar çekti. Kadınların haklarını ellerinden aldılar. İstanbul Sözleşmesi'nden çekildiler. 3-5 oy uğruna HÜDA-PAR ile ittifak kurdular. İzmirliler, eskiden de bunlara gülüyorlardı, şimdi daha çok gülüyorlar. İzmirliler, eskiden de onların yüzüne bakmıyordu, bundan sonra onların yüzüne hiç bakmaz. Kadınlarımız, onların 21 yılda ellerinden alınan haklarını söke söke geri alacaklar. 15 Mayıs'ta aydınlık bir sabaha uyanacağız. Ama ilk önce Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yaparak, Çankaya Köşkü'ne göndermemiz gerekiyor"  dedi.


"İZMİRLİLER GEREKEN DERSİ 14 MAYIS'TA VERECEK"
"Bunlar gitmemek için hergün bir yalan söylüyor. Bunların adaylarından biri çıkmış diyor ki; 'Vatan bizim kırmızı çizgimizdir. Bayrak bizim kırmızı çizgimizdir.' Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir.' ' 21 yıldır Atatürk'ün adını ağzına almayanlar, Cumhuriye Halk Partililere Atatürkçülük dersi vermeye kalkıyor. 'Hadi ordan' diyoruz. Sınırları kevgire çevirenler bize vatan dersi vermeye kalkıyor. Bu yalanlara inanacak mıyız? Bunlar vatanı karış karış Katarlılara sattılar. Tank Palet Fabrikası'nı bile Katarlılara satanlar, bize bayrak dersi vermeye kalkıyor. İmralı'dan mektup bekleyenler, Öcalan'ı televizyona çakaranlar, bize vatan dersi vermeye kalkıyor. Bu laflar sizlere çok büyük gelir. Hele hele İzmir'de çok çok büyük gelir. İzmirliler gereken dersi 14 Mayıs'ta size verecek. Bizleri bölmeye çalışıyorlar. Toplumu kamplara bölmek, ayrıştırmak istiyorlar. Ama biz onlara inat, 6 parti bir araya geldik. Birleştik. Millet İttifakı'nı kurduk. Herkesi kucaklayacağız. Bunlar yalanlar söylüyorlar. Herkes geminin su aldığını biliyor. Herkes zarların hileli olduğunu biliyor. İktidarı bırakmamak için her türlü hileye başvurmak isteyecekler. Amma bizler 14 Mayıs'ta sandıklara sahip çıkacağız. Tek bir oyun bile heba olmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından CHP İzmir Milletvekili adayları tanıtıldı. CHP Alaçatı seçim bürosunun açılışının gerçekleştirilmesinin ardından Çeşme ve Ilıca'daki seçim bürolarının da açılışı gerçekleştirildi. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.