TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cansu Özbay rüya takıma seçildi: Cansu Özbay yine İzmir'in gururu oldu

2023 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nın rüya takımı açıklandı. Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nun yaptığı ‘Rüya Takım’ oylamasında Avrupa Şampiyonu olan dünyanın 1 numarası Filenin Sultanları'ndan 5 oyuncumuz rüya takıma seçildi. Rüya takıma seçilen pasör Cansu Özbay yine İzmir'in gururu oldu. Peki İzmirli Cansu Özbay'ın başarıları neler? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2023 07:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Cansu Özbay rüya takıma seçildi: Cansu Özbay yine İzmir'in gururu oldu

Dünyanın 1 numarası olan Filenin Sultanları, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan’ı 3-2 yenerek Cumhuriyetimizin 100. yılında Avrupa Şampiyonu oldu. Filenin Sultanları'nda tarihi başarıya imza atan İzmirli Cansu Özbay yine İzmir'in gururu oldu. Pasör pozisyonunda oynayan Cansu Özbay, bireysel ve takım performansıyla turnuvaya damga vurdu. 

Turnuvanın en iyi oyuncuları arasında yer alan İzmirli Cansu Özbay, harikalar yaratmaya devam ediyor. Milli takımımızdan beş oyuncu rüya takıma seçilirken bu şanslı oyunculardan biri de Cansu Özbay oldu. Milletler Ligi, Avrupa Şampiyonluğu'ndan sonra gözünü Olimpiyatlara diken Filenin Sultanları yine madalya peşinde... Cansu Özbay'ın başarılarını, kariyerini sizler için derledik... İşte Cansu Özbay...

FİLENİN SULTANLARI

CANSU ÖZBAY KİMDİR?

Nursel ve Özkan Özbay'ın çocuğu Cansu Özbay, 1996 yılında İzmir Urla' da dünyaya geldi. Cansu Özbay spor yaşamına Arkas alt yapısında başladı. Özbay, 2014-2016 senesinde Beşiktaş, 2016-2017 sezonunda Vakıfbank  Voleybol takımının formasını terletti. Milli takımda da pasör olarak görev yapıyor. Cansu Özbay; Göztepe, Arkas, Beşiktaş ve Nilüfer Belediyespor'da forma giydi. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası yöneticisi Özkan Özbay’ın kızı olan milli pasör Cansu Özbay İzmir'in gururu oldu.  Cansu Özbay, A Kadın Voleybol Milli Takım ile 2018 FIVB Milletler Ligi ve 2019 Kadın Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı. 1996 doğumlu oyuncu, 2020 Tokyo Olimpiyat Elemeleri'nde birinci olarak 2020 Tokyo Olimpiyatları biletini kazandı. Voleybol Milli Takımı'nın kadrosunda yer alan Cansu Özbay olimpiyatlarda oynadı. Son olarak milli takım ile 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nı kazandı.

EN İYİ PASÖR: CANSU ÖZBAY

Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nun yaptığı ‘Rüya Takım’ oylamasında yapılan oylamalar sonucunda Filenin Sultanları’ndan Melissa Vargas kullanılan oyların %82’sini alarak ‘En İyi Pasör Çaprazı’, oyların %89’unu alan Ebrar Karakurt, ‘En İyi Smaçör’, oyların %59’unu alan Zehra Güneş ‘En İyi Orta Oyuncu’, oyların %75’ini alan Cansu Özbay ‘En İyi Pasör’ ve oyların %92’ini alan Gizem Örge ‘En İyi Libero’ seçildi.

2023 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nın rüya takımı şu şekilde:

Pasör: Cansu Özbay (Türkiye)

Pasör Çaprazı: Melissa Vargas (Türkiye)

Smaçörler: Magdalena Stysiak (Polonya), Ebrar Karakurt (Türkiye)

Orta Oyuncular: Zehra Güneş (Türkiye), Marina Lubian (İtalya)

Libero: Gizem Örge (Türkiye)

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Filenin Sultanları, Hisamitsu’yu mağlup etti

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.