TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyüleyici bir tatil turu: Doğu Ekspresi

Dışarıda yağmakta olan karı, sıcak vagonunuzda kahvenizi içerken izlemek çok keyifli olmaz mı? Farklı bir tatil deneyimi isteyenler için Doğu Ekspresi doğru bir tercih olacaktır. İşte Doğu Ekspresi’ne dair her şey…

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2023 12:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Büyüleyici bir tatil turu: Doğu Ekspresi

Kış tatilinin en keyifli hali, Ankara’dan Kars’a uzanan bir tren yolculuğu… Seferleri her gün düzenlenmesine rağmen ulaşım aracı olarak değil de tatil planı olarak Doğu Ekspresi’ni tercih edecekseniz, kış mevsiminde gitmenizi tavsiye ederiz. Rutinlerinizden sıkılıp yeni deneyimler yaşamak isteyenleri haberin devamına bekliyoruz. İşte beyaza yolculuğun detayları…

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ

Seferleri Ankara ve Kars arasında düzenlenen Doğu Ekspresi, pulman, örtülü kuşetli ve yemekli vagonlardan oluşmakta olup, kuşetli vagonlarda 10 kompartıman bulunuyor ve her kompartımanda 4 kişi yolculuk yapabiliyor. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından düzenlenmekte olan bu ekspreste çarşaf, pike ve yastık kurum tarafından sağlanırken, kompartımandaki koltuklar istenildiğinde yatak olarak kullanılabiliyor. Yemekli vagonda ise 14 masa ile 47-52 arasında değişen oturma yeri bulunuyor. Doğu Ekspresi, konaklamak için duraksamadığından yiyeceklerinizi yanınızda getirmenizde fayda var. Öte yandan trende bulunan yemek vagonu içerisinde atıştırmalık ve meşrubat satın alma imkanınızın bulunduğunu da ekleyelim. Yemek vagonundaki restoran,  06.00 ile 23.59 saatleri arasında hizmet veriyor.

Doğal güzelliklerin arasından masalsı bir yolculuğa giden bu tren, Ankara – Kars arasında süren yolculuğunu yaklaşık 26 saatte tamamlıyor.

DOĞU EKSPRESİ GÜZERGAHI

Kars ile Ankara arasında süren bu büyüleyici demiryolu yolculuğu sırasında 10 seyahat rotası üzerinden geçiliyor. Ankara’dan hareket eden tren sırasıyla, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars illerinden geçiyor ve dönüşte de aynı güzergah üzerinden geri dönüyor.

TREN

DOĞU EKSPRESİ BİLETİ NEREDEN ALINIR?

Fotoğrafçılar, dağcılar ve gezginler başta olmak üzere pekçok kişinin yoğun katılım gösterdiği Doğu Ekpresi turlarına bilet bulabilmek neredeyse imkansız hale geldi. Tur şirketlerinin tren biletlerini toplu şekilde satın alıyor olması da bilet sıkıntısı yaşanmasındaki en büyük etkenlerden bir tanesi. Öyleyse Doğu Ekspresi biletleri nereden temin edilir?

Doğu Ekspresi biletleri, TCDD’nin resmi web sitesi üzerinden satın alınabiliyor. Fakat eksprese olan yoğun ilgi nedeniyle biletler geldiği gibi tükeniyor. O nedenle TCDD’nin duyurularını sık sık kontrol etmenizde fayda var. Bunun yanı sıra az önce de bahsettiğimiz gibi Doğu Ekspresi’ne tatil amacıyla binecekseniz tur şirketleri üzerinden de eksprese bilet bulabilirsiniz. Bununla birlikte, tcddtasimacilik.gov.tr adresinde yer alan ‘Yolcu’ bölümünde bulunan bilet satış noktalarından, Sirkeci Garı’ndan (Haydarpaşa Garı’nda bilet satılmıyor.) 444 82 33 nolu Müşteri Hizmetleri’ni arayarak ya da TCDD E-bilet uygulaması ile telefondan bilet satın alabilirsiniz.

TREN

2023 DOĞU EKSPRESİ BİLET FİYATLARI NE KADAR?

2019 yılında geçilen uygulamayla birlikte, artık 2 Doğu Ekspresi treni sefer düzenliyor. İlki klasik olan Anahat Doğu Ekspresi, ikincisi ise sadece yataklı vagonlardan oluşan Turistik Doğu Ekspresi. Klasik Doğu Ekspresi’nde pulman ve örtülü kuşetli olmak üzere 2 çeşit vagon bulunuyor. Turistik Doğu Ekspresi trenlerinde ise sadece yataklı seçenek mevcut.

Pulman Kişi Başı 212 TL, indirimli 181 TL

Örtülü Kuşetli Kişi Başı 382 TL, indirimli 350 TL

Turistik Doğu Ekspresi’nde 2 Kişilik Yataklı Vagonda Toplam Ücret 3.100 TL

ekspres

DOĞU EKSPRESİ BİLETLERİ NE ZAMAN SATIŞA ÇIKIYOR?

Doğu Ekspresi biletleri planladığınız gidiş tarihinden 30 gün önce satışa çıkıyor. Ancak az önce bahsettiğimiz nedenlerden dolayı bilet bulamama ihtimaliniz oldukça yüksek. Kimi zaman trene vagon eklenip koltuk sayısının artırıldığı olabiliyor. Böyle durumlarda beklemediğiniz anda yeni yerler açılabiliyor. O nedenle tren biletlerinin satışa çıkış tarihi seyahat tarihinizden 30 ila 15 gün öncesi arasında değişiklik gösterebiliyor. TCDD’nin web sitesinden seferinize uygun bilet sorgulatırken karşınıza “İsteğinize Uygun Sefer Bulunamamıştır” ibaresi çıkıyorsa, bu durumdan biletlerin henüz satışa çıkmadığını anlayabilirsiniz.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: ÖĞRENİNCE ŞOK OLACAKSINIZ! BU ÜRÜNLER ASLINDA ERKEKLER İÇİN ÜRETİLDİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.