TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir Meclisi’nde teröre ortak kınama

Büyükşehir meclisi kasım ayı olağan meclis toplantısının dördüncü oturumunda Gaziantep’in Karkamış ilçesinde gerçekleştirilen hain terör saldırısı tüm partiler tarafından kınanarak lanetlendi.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2022 10:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Büyükşehir Meclisi’nde teröre ortak kınama

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

İzmir Büyükşehir Belediyesi kasım ayı olağan meclis toplantısının dördüncü oturumu Fuar Kültürpark Büyükşehir Meclis Salonunda Meclis Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi. mecliste Gaziantep’in Karkamış ilçesinde YPG/PKK mensupları tarafından yapılan hain hava saldırısı

Büyükşehir meclisinde de partilerin grup başkan vekilleri tarafından ortak bir dille kınandı.

Meclisin açılışın  konuşan Meclis Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Bugün hain bir saldırı ile Türkiye yine acı içine düştü. Gaziantep Karkamış’ta havan topu saldırısı gerçekleştirildi terör örgütü PKK tarafından. Burada bir vatandaşımızın, bir öğretmenimizin ve 5 yaşındaki Hasanımızın canını aldı bizden. 5 yaşındaki Hasan kardeşim meclis üyemiz Ulaş Polat’ın ve milletvekilimiz Mahir Polat’ın yeğenidir. Kendilerine başsağlığı diliyorum. Acılarını paylaşıyoruz” dedi.

ORDUMUZUN ALLAH YARDIMCISI OLSUN
CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç ise, “CHP Grubu olarak terör sebebi ile yaşamını yitirmiş vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Terör ile mücadele devam edecek. Umarım başarılı olacağız. Tüm terör örgütlerini lanetliyoruz” ifadelerini kullandı. AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal da askeri operasyonları hatırlatarak, “Bugün sizlerinde söylediği gibi terörün çirkin yüzünü maalesef ki görmüş durumdayız. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Meclis üyemize ve kıymetli milletvekilimize başsağlığı diliyorum. Sınır ötesi mücadeleyi yapan şanlı ordumuzun Allah yardımcısı olsun. Milletimizin desteği ile inşallah terör örgütlerinin tamamının sonunu getirecek operasyonları silahlı kuvvetlerimiz yapacak” diye konuştu.

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN
Saldırının üzücü olduğunu belirten İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kemal Sevinç de şunları kaydetti: “Gaziantep’te meydana gelen üzücü olaydan dolayı hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet diliyorum. Terörün her türlüsünü şiddetli kınıyorum. Silahlı kuvvetlerimize de yapmış olduğu harekattan dolayı başarılı olmasını diliyorum.” MHP Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin ise şunları dile getirdi: “Maalesef kentimize Gaziantep’te patlayıcı madde nedeniyle, öğretmenimiz ve Hasan kardeşimiz şehit edilmiştir. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Büyük Türk milletimizin başı sağ olsun. Ordumuzun ve askerimizin Türk milleti olarak yanındayız. Bu hainlere gereken ders verilecek ve bu saldırılar son bulacaktır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.