TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir Meclisi’nde ‘Necip Fazıl’ tartışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan Meclis oturumunda Necip Fazıl Kısakürek’in isminin bir bulvar veya kültür merkezine verilmesi önerisi mecliste tartışmalara neden oldu

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2022 08:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Büyükşehir Meclisi’nde  ‘Necip Fazıl’ tartışması

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

İzmir Büyükşehir Belediyesi eylül ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Fuar Kültürpark’ta 4 No’lu Hol’de Meclis Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştildi. Oturumda AK Parti Büyükşehir Meclis Üyesi Hıdır Alptekin’in Necip Fazıl Kısakürek ile ilgili verdiği yazılı önerge ve Gençlik Örgütleri Forumu Derneği ile İBB arasında imzalanması planlanan protokol tartışmalara neden oldu. Önergeyi veren AK Parti’li Hıdır Alptekin, “Bugüne kadar gruplardan gelen isim önerilerine siyasi yaklaşmadık ve uygun olan bütün önerileri oy birliği ile geçirdik. Necip Fazıl ismini verilmiyor olmasının siyasi olduğun düşünüyorum. Necip Fazıl ne kadar siyasi ise Nazım Hikmet ismi de o kadar siyasi. Genel Başkanının helalleşme misyonuna uygun davranmadığınızı düşünüyorum. Bu nedenle kararın tekrar gözden geçirilmesi için komisyonlara iade edilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. Alptekin’den sonra söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “Hukuk komisyonu üyesi CHP’li arkadaşların neden uygun görülmediğini, hukuki bir gerekçe mi var, siyasi bir gerekçe mi var yoksa İBB 3 yıldır bir tesis yapamadı da ondan mı ismi verilemiyor bunu açıklarsa sevinirim” dedi.

BELEDİYENİN YETKİLERİNE BAKSINLAR

Eleştiriler ile ilgili söz alan CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, “Hukuk komisyonu üyelerimize karşı yapılan sözler bu önergenin neden verildiğini gösteriyor. İyi niyetle verilmemiş bir önerge olduğunu bize gösteriyor. Çok açık bir şekilde anlaşılıyor ki mecliste zaman zaman bu önergeler ile karşılaşıyoruz. Arkadaşlarımızdan rica ediyorum, önerge verirken belediyenin yetkilerine baksınlar. Bu meclisin daha önce aldığı ilke kararlarına baksınlar. Bir tutarlılık sağlamaya çalıştık. Belediyenin kültür merkezlerine bir isim verilecekse bu yetki belediye idaresine aittir. Belediye yetkisinde olan cadde bulvar gibi yerlere isim vermektir. Bu önergenin verilmesini tek nedeni 6’lı masadaki ‘helalleşme’ tartışmalarını buraya getirmeye çalışmak” ifadelerini kullandı.

UYGUN BİR YER BULURUZ
Aydın’ın üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “Bir arkadaşımız iyi niyetli bir önerge verdi. Haklı olarak önerge reddinin gerekçesini ne olduğunu, hukuki bir gerekçe olup olmadığını ve bunlar yoksa siyasi bir karar olduğunu söyledi. Ancak böyle bir eleştirinin altından çıkarak ‘Siz bir önerge vererek siyasi amaçlarla veriyorsunuz’ derseniz ben buna niyet okuma ve art niyetlisiniz derim. Ben siyasi bir tartışma yapmak istesem ben ve meclis üyesi arkadaşlarımız bunun dik alasını yaparız. CHP grubunda 2 arkadaşımız konuştu. İkisi de birbiri çelişen ifadeler kullandı. Pagos ismini bin yıllık Kadifekale’ye verdiğinizde orada yaşayan insanlara sordunuz mu? Sormadınız. Kim verdi? Bu şehri yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı verdi. Gelin bunu komisyonlara geri gönderelim ve Sayın Tunç Başkan konuyla zaten ilgilenecektir. Gelin gezelim birlikte mutlaka uygun bir yer buluruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.