TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir meclisinde Grand Plaza tartışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aralık ayı meclisi ikinci oturumunda Grand Plaza A.Ş.’nin sermayesinin 20 milyon lira değerinde artırımının gündeme gelmesi mecliste tartışmalara neden oldu

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2022 07:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Büyükşehir meclisinde Grand Plaza tartışması

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

İzmir Büyükşehir Belediyesi aralık ayı olağan meclisinin ikinci oturumu Kültürpark 4 No’lu Hol’deki yeni meclis salonunda Meclis Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi. Meclis açılışında konuşan Başkan Vekili Mustafa Özüslu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çıkan tutuklama kararı ile ilgili açıklamalarda bulunurken, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın bugün duruşması vardı. Karar çıktı. 2 yıl 7 gün hapis cezası ile cezalandırıldı. Her karar düzeltilir. İstanbul gibi önemli bir ilimizin belediye başkanının aldığı bu mahkumiyet kararının çok eminim ki toplum vicdanında hiçbir karşılığı olmayacaktır. İmamoğlu ile hep birlikte dayanışma ile bu günleri aşacağız” ifadelerini kullandı. Oturumda ayrıca Büyükşehir iştiraki olan Grand Plaza A.Ş.’nin sermayesinin 20 milyon lira değerinde artırımı gündeme gelmesi mecliste tartışmalara neden oldu.

EN PAHALI SATIŞ NOKTALARI

Grand Plaza A.Ş.’nin sermayesinin artırımı maddesi ile ilgili söz alarak konuşan CHP’li Meclis Üyesi Bülent Sözüpek, “Ülkemizin ekonomik koşulları belli. 2’inci dönemde asgari ücret yüzde 44’ün üzerinde zam yapıldı. Burada şirketlerin devam etmesi için sermaye artışı yapmamız lazım. Grand Plaza arka mahallelerde ekmek hizmeti yapıyor. Biz vatandaşa hizmet etmek için maliyetin yarısına temel ihtiyaç olan gıdayı sağlamak için fedakarlık yapıyoruz. Ülke koşullarını her zaman söylüyoruz. Bundan farklı bir şey çıkarmaya gerek yok” diye konuştu. CHP’li Sözüpek’in ardından söz alan Boztepe, “Aklım almıyor yapılan açıklamaları. Grand Plaza’nın işletmecilik yaptığı yerleri biliyorsunuz. Grand Plaza’nın iki alıcısı var. Bir restorantta oturanlar, bir de İZBB. Gidin Grand Plaza’ya İzmir’in hemen hemen en pahalı satış noktaları. 5 TL’lik çayı 50 kuruşa veriyorsa hemen daha fazla aktarım yapalım. Yasemin Kafe’ye, Asansör’e bakın. Başka bahaneler söyleyin de bizde inanalım bari” diye konuştu. Yeniden söz alan CHP’li Bülent Sözüpek, “Hüsnü Bey aklım ermedi diyor. Zaten onun aklı ve zekası benim konuştuklarımı algılayamaz.Biz her zaman İzmirlinin yanında olmaya devam ediyoruz.  Bu ülkede Maliye Bakanı çıkıp memur ve işçiye ‘Fakir fukaraya vermek bereket getirir’ diyor ve insanların aklı ile dalga geçiyor. İlk önce ülkeyi ne hale getirdiklerine baksınlar” ifadelerini kullandı.

ŞU AN ZARARI 38 MİLYON TL

Söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’da Grand Plaza ve Sözüpek’e yüklenirken, “Grand Plaza’nın sermaye artırımı ile ilgili bir eleştiri ortaya koyduk ve dedik ki burası zarar etmemesi gereken bir şirkettir. Eğer gerçekten İzmirlilerin menfaatine iş yapıyorsa bu zararları göze alabiliriz dedik. Grand Plaza’nın şu an itibari ile zararı 38 milyon TL. Geçen yılki zararı 58 milyon. Grand Plaza’nın 550 personeli olmuş. Bu rakam öncesinde 348’di. Grand Plaza İzmirlilerin gözünün içine baka baka bir marina kiraladı. Sonra orası İzmir’deki arka sıradakilerin asla giremeyeceği mekan haline geldi. Grand Plaza’nın zarar etmesinin zarar etmesinin nedeni başında liyakatsiz birinin olması” dedi.

NEREYE HARCIYOR BU PARAYI?

İZBETON ile ilgili de konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Hızal, “Elimde bir bilanço var. İZBETON’un bilançosu. Burada diyor ki ‘İZBB şirketi İZBETON esas sermayesinin 3’de 2’sini karşılıksız kalmasından dolayı borca batık ve iflasın eşiğindedir’ diyor. İZBETON’un geçen seneki zararı 52 milyon, geçen yıl 8 milyon zarar etmiş. 2018’de 1 milyar 30 milyon ciro edilmiş. 2018’da 524 milyon, 2021’de 125 milyon, bu yıl 104 milyon ciro edilmiş. Nerde bu paralar? İZBETON’a devrettiğiniz kentsel dönüşüme 0 para harcatan İZBETON nereye harcıyor bu parayı? Yarın bu kooperatif üyeleri İZBB kapısına gelecek ve bizi sizlerin adıyla dolandırdılar diyecekler” dedi.

SADECE RESTAURANT  MI İŞLETİYOR?

Hızal’a yanıt veren CHP Grup Başkan Vekili  Murat Aydın ise şunları söyledi: “Kimin kabiliyetsiz olduğunu kimin olmadığını bu ülkede herkes biliyor. Her defasında bizim şirketlerindeki çalışanların maaşına ve çalışan sayısına laf söyleyen arkadaşlar, ülkedeki işsizlik oranı belli iken bizim çalışanlarımıza laf söylemişler. CHP’li belediyelerde insanlar açlık sınırını altında köle gibi çalıştırılmaz. Asgari ücretliye verilen ücreti fakir fukaraya verilen sadaka ile bir tutanların bizim işçi ücretlerimize laf söylemesine gerek yok. Nefes Restaurant fiyatlar yok öyleymiş yok şöyleymiş. Grand Plaza sadece restorant mı işletiyor? Belediyenin önündeki küçük kafelerden lüks restoranlara kadar birçok yer işletiyor. Şirketin çalışanı eleştirebilir, daha verimli olmasını söyleyebilirler ancak halktan yana değilsiniz demesinler. Kimin sofrada ne yediğini, halkın da ne yediğini burada anlatırız. İktidarlarında çökerttikleri ekonomide hangi şirket sermaye artırımına gitmedi ki?”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.