TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burkina Faso’da çıkan çatışmada kan döküldü

Burkina Faso’da güvenlik güçleri ile terör örgütü üyeleri arasında çıkan tartışma sonucunda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bilgisine ulaşıldı

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2023 12:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Burkina Faso’da çıkan çatışmada kan döküldü

Burkina Faso’nun batısındaki Boulgou eyaletinde bulunan Sawenga kasabasında güvenlik güçleri ile terör örgütü üyeleri çatıştı.

Yerel yetkililer tarafından yapılan açıklamada, çatışmada sivillere askeri eğitimin verildiği Vatan Savunma Gönüllüleri (VDP) üyesi 14 kişinin ve güvenlik gücü mensubu 4 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Saldırılarda 5 kişinin de yaralandığı aktarılırken, polis 50 teröristi etkisiz hale getirdi.  

SAHİLLERE AKIN ETTİLER

Öte yandan, ülkenin Comoe eyaletine bağlı Yendere kasabasında yaşanan çatışmalarda da 1 polis ve 2 sivil hayatını kaybetti. Bölgede artan saldırılar nedeniyle bölge sakinlerinin Fildişi Sahilleri’ne akın ettiği belirtiliyor. 

Ülkede yaşanan çatışmalar nedeniyle 2022 yılında 18 bin Burkina Fasolu, Fildişi Sahilleri’ne göç etti. Dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Burkina Faso'daki güvenlik güçleri, 2015’te sınır ülke Mali’den sürgün edilen ayrılıkçı gruplarla çatışıyor. İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.