TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bucaspor’da umut verici hareketlilik

Yazının Giriş Tarihi: 20.06.2017 06:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.06.2017 06:45

2010/2011 sezonunda Süper Lige yükselerek tüm İzmir’li vatandaşların sempatisini kazanan Bucaspor, o sezondan sonra yanlış yönetimlerin kurbanı olarak sürekli bir düşüşe geçmişti. O dönem Süper Lige yükselen kadroya güvenilmemiş, takıma çok fazla futbolcu alınmıştı. Özellikle yurtdışından getirilen oyuncular ile uzun yıllar yaşanacak sorunlar yaşanmaya başladı. Maaşlarını alamayan Daddy,Jebrin ve Dahmane gibi futbolcular, alacaklarını tahsil edebilmek için FIFA’ya başvurmuştu. Bunun sonucunda ise Bucaspor’a 2 yıl transfer yasağı cezası verildi. Tüm bu sorunların arasında Bucaspor’un yeniden toparlanması için birilerinin taşın altına elini sokması gerekiyordu. Ateşten gömleği Buca’nın en tanınan isimlerinden işadamı Ahmet Doğan ve ekibi giydi. Sorunlar büyüktü ve acil müdahale gerekiyordu. Başkanlık görevini devralan Ahmet Doğan, ara vermeden başladı çalışmalara. Tabi bu arada lig mücadelesi de devam ediyordu. Bucaspor küme düşme hattındaydı. İlk hedef elbette ki Bucaspor’u ligde tutmak olması gerekiyordu.  Doğan ve ekibi kısa süre içinde yaptıkları doğru müdahalelerle takımın tekrar uyanmasını sağladı. Motivasyonu üst seviyeye çekerek, oyuncuların kendilerine gelmesi gerektiği söylendi. Çalışmayanın bu takımda yeri yok mesajı verildi. Nitekim bu da işe yaradı. Takım toparlandı ve Bucaspor lige tutundu.

Bütün bunlar yapılırken; aynı zaman içerisinde mali problemlere de çözüm aranıyordu. Başkan Doğan, kulübe transfer yasağı gelmesine neden olan futbolculara alacaklarının ödenmesi için bir çalışma başlattı. Alacakları olan eski yabancı futbolcular Dady, Carlos, Ricketts, Henrique,Dahmane, Jebrin ve Pariente ile tek temas kurularak bu oyunculara alacakları olan tutarlar ödendi. Böylelikle FIFA’ya düzelme yönünde olumlu bir mesaj veren Bucaspor’a sezon başında gelebilecek olası bir 6 puan silme cezasının önüne geçildi.

Planlı bir şekilde çalışmalarını sürdüren Ahmet Doğan ve ekibi yeni sezonda Bucaspor’u çalıştıracak teknik direktörü de belirledi. Ahmet Yıldırım ile anlaşan sarı lacivertliler transfer yasağı nedeniyle mevcut kadroyu da bozmadı. Oyuncuları kalması için tek tek ikna eden Doğan, yeni sezonda onlardan şampiyonluk beklediğini söyledi. Sözleşmeleri sona eren Emre Toroman, Emre Öztürk, Veli Kızılkaya, Murat Akyüz, Hasan Kaşıkara, Onur Alkan, Onur Yılmaz, Şenol Akın, İlyas Çakmak ve Mehmet İncebacak gibi oyuncuları kadroda tuttu.  Zafer Çelik ve Adil Demirbağ ile görüşmeler ise sürüyor. Başkan Doğan, özellikle 1997 doğumlu Adil Demirbağ’ı kadroda tutmayı çok istiyor. Adil’e kalması için bir teklif yapıldı ve haber bekleniyor.

Bucaspor’da ki bu hareketliliğin olumlu bir şekilde sahaya yansıyacağını ve başarılı sonuçlar alınacağını düşünüyorum. Zira futbolda başarı yakalamak için düzenli ve planlı çalışmak şarttır. Yönetimlerinde en büyük görevi, futbolcularına alacaklarını ödemek ve futbol oynamaları için uygun bir ortam oluşturmaktır. Başarı ancak bu şekilde gelir. Bucaspor’da da yönetim olumlu adımlar atarak, futbolcuların başarılı olacağı bir ortam hazırladı. Bu olumlu ortamın futbolculara olumlu yansıyacağını düşünüyorum.  Bundan sonraki süreçte dileriz Bucaspor’u önce TFF 1.Lig’de ardından da Süper Lig’de görebiliriz…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.