TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bucak Kitap Şenliği…

Yazının Giriş Tarihi: 06.06.2023 03:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.06.2023 03:40
Bucak Kitap Şenliği…

Bucak Belediyesi ile Yazarlar ve Şairler Dayanışma Derneği’nin (YAZŞADER) ortaklaşa düzenlediği Bucak Kitap Şenliği, Butik Kitap Fuarı’na katılım beklenenin üzerinde gerçekleşti. Bucak ilçesinde yazarları direk okurlar ile buluşturmak için düzenlenen bu kitap şenliğine YAZŞADER 18 yazar ve şair üyesi ile katılım sağlamıştır. Bu kitap şenliği birbirinden kıymetli kalemleri Bucak halkı ile buluşturmuştur.

***

Dernek olarak bir ortaokulda, bir lisede ve depremzedelerin misafir edildiği KYK yurdunda söyleşi gerçekleştirilmiştir. Söyleşilere olan ilgi memnuniyet verici seviyede görüldü. Söyleşileri dikkatle dinleyen misafirler aynı zamanda söyleşiye katılan yazarlara bol bol sorular da sormuşlardır. Etkili geçen kitap şenliğinde üç gün imza etkinliğinde bulunan YAZŞADER üyeleri, İzmir, İstanbul, Bursa, Antalya, Almanya’dan katılım sağlamışlardır. Kısa sürede gerçekleştirilen kitap şenliğine daha fazla yazar ve şair katılması beklenmesine rağmen, tüm ülkede görülen şiddetli yağışlar nedeni ile bazı dernek üyeleri çok istemelerine rağmen etkinliğe katılamayacaklarını üzüntüyle bildirmişlerdir.

Her ne olursa olsun Kitap Şenliği etkinliğinin muhteşem bir şekilde gerçekleştiğini ve hem Bucak halkının hem de kitap şenliğine katılan YAZŞADER üyesi yazarlar ve şairlerin ilçeden mutlu ayrıldıklarını belirtmek isterim.

***

YAZŞADER Başkanı olarak, Bucak Kitap Şenliği Butik Fuarının düzenlenmesinde büyük katkıları olan, Bucak Kaymakamı Sayın Erol Tanrıkulu’na, Bucak Belediye Başkanı Sayın Emrullah Ünal’a, Bucak Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Oğuzhan ERDOĞAN’A, Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hakan Çamlıoğlu’na ve YAZŞADER Burdur İl Temsilcisi Sayın Songül Yorulmaz’a Plaket takdim edilmiştir.

***

Bucak halkını kitapla buluşturmak için hiçbir desteğini esirgemeyen tüm herkese çok ama çok teşekkür ederek, mutluluk içinde Bucak’tan ayrıldık.

***

Kitap şenliği süresince daima yanımızda olan Songül hanımın eşi Mustafa beye, arkadaşı Mücize Hanım’a ve Sevgi Hanım’a da teşekkür etmeden geçmek istemiyorum. Her an her sıkıştığımızda bizlere yardımlarını esirgemediler derneğim adına hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bucak yerel yazarlarından Ayşe Hanım’a hem derneğimize katıldığı için hem de fuar süresince üyelerimize yardımcı olduğu için ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

***

İleriki yıllarda daha büyük fuarlar yapabilme dileğimizi ilettik. Bu konuda çalışmaları Burdur il temsilcimiz Songül Yorulmaz’ın büyük bir istekle gerçekleştireceğini ve üstesinden geleceğini, yapılmış olan bu fuardaki organizasyonun işleyişinden gayet net anladık.

***

Bucak ilçesinde ilkini gerçekleştirdiğimiz ve dernek olarak hayalimiz olan Butik Fuarların ilkini başarı ile sonlandırdık. Bu fuardaki emeği geçenlerden anlıyoruz ki eğer üzerinde titizlikle çalışır ve ikili ilişkilerimizde ciddiyeti ve samimiyeti elden bırakmazsak, daha birçok butik fuarları başarı ile gerçekleştirebiliriz.

***

Bucak halkına ve fuarın düzenlenmesinde katkıları olan herkes çok ama teşekkür ediyoruz. Dernek olarak başka fuarlarda başka ilçelerde ve illerde yer almaya devam edeceğimizi de söylemek istiyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.