TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu yoldan çıkış var, iniş yok

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunan Güneş Evler Sitesi sakinlerinin bir yıldır devam eden yol çilesi bitmek bilmiyor. Planlama hatasından dolayı olması gerekenden dik olan yol nedeniyle ambulans veya itfaiye araçları siteye ulaşamıyor

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2023 05:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bu yoldan çıkış var, iniş yok

Aydın’ın Kuşadası ilçesinin Değirmendere Mahallesi’nde bulunan Güneş Evler Sitesi sakinlerinin yol çilesi bitmiyor. 40 dairenin bulunduğu siteye giden yaklaşık 500 metrelik dik yokuştan hastalık olsa ambulans gelemiyor, yangın olsa itfaiye ulaşım sağlayamıyor. Site sakinleri yaklaşık bir yıldır bu sorunla mücadele ederken hastalık anında yakınlarını kendi araçlarıyla ambulanslara taşıyor, okula giden çocuklarını her gün servislere kadar götürmek zorunda kalıyor. Siteye başka taraftan yol getirilmesi mümkünken site sakinlerinin iddialarına göre ilçe belediyesinin kaynak ayırmadığı için çalışma yapılamadığı ifade edildi. Yetkililere seslenen vatandaşlar, başlarına bir olay gelmeden önce düzgün ve ulaşılabilir bir yol istiyor.

ANNEMİ AMBULANSA GÖTÜREMEDİM

Siteye giden yolun çok dik bir yokuş olmasından dolayı yokuşu çıkan arabalar inmekte zorlanıyor. Ambulans, itfaiye ekipleri herhangi bir olayda siteye gitmekte zorluk çekiyor. Yaklaşık bir hafta önce annesinin rahatsızlanması üzerine ambulans çağıran sitesi sakinlerinden G.G. isimli vatandaş ambulansın yokuşu çıkamaması üzerine annesini kendi aracıyla ambulansa götürmek zorunda kaldı. Bu durumun artık ciddiye alınıp önlem alınması gerektiğini ifade eden G.G. “Sitemiz ilk yapıldığı zamanlarda bizim iyi kötü bir yolumuz vardı. Geçtiğimiz yıllarda oraya binalar dikildi ve bizim yolumuz kayboldu. Şu anda yaklaşık bir yıldır bu sorunla mücadele ediyoruz. Annemin erken erken tansiyonu yükseliyor.  Bir hafta önce annem yine rahatsızlandı. Ambulans evimizin önüne gelemedi ben şahsi arabama dik yokuştan sağlık ekipleriyle birlikte annemi ambulansa götürdüm. Yol bir aracın frenleri tutmayacak kadar dik. Komşularımız artık buradan taşınmak istiyor.  Evlerimizi satmak istesek bu sebepten dolayı evlerin fiyatları düşüyor. Yarın bir gün sitemizde yangın olsa itfaiye kesinlikle o dik yokuşu çıkıp apartmana ulaşamayacak. Bizi böyle tehlikeli bir duruma mahkûm etmeye kimsenin hakkı yok. Şu ana kadar başvurduğumuz yerlerden geri dönüş alamadık. Muhtarımız uğraşıyor ama o da bir geri dönüş alamadı. Sitemizin bulunduğu yerin arka tarafından bir yol gelmesi mümkün. Orası olmazsa bizim sitenin aşağısında henüz bina yapılmamış bir alan var geçici olarak orası kullanıma açılabilir. Bizim başımıza daha kötü bir şeyler gelmeden önlemlerin alınması lazım” diye konuştu.

BELEDİYE KAYNAK AYIRMAK İSTEMİYOR

Yaşadıkları sorunun yetkililer tarafında göz ardı edildiğini dile getiren site sakinlerinden A.T. ise “Daha önceden kullandığımız bir toprak yol vardı. O bizi bir süre idare etti fakat şahsi arazi olduğu için inşaat yapıldıktan sonra o yol da iptal oldu. Biz bir yıldır aynı sorunu çekiyoruz ama bir tane bile yetkili buraya gelip yerinde inceleme yapmadı. Tapu kadastrodan bir kere gelen oldu onlar da şimdilik bekletmemiz lazım, bir şey yapamayız deyip dönüp gittiler. Belediye muhtemelen buraya kaynak ayırmak istemiyor. Bizim aklımıza başka bir şey gelmiyor çünkü. Yarın burada doğal gaz patlasa yangın çıksa kimse müdahale edemeyecek. Bir şeyler yaşandıktan sonra mı akıllanacağız. Sitede oturan ve arabası olmayan komsularımız birileri hastalandığı zaman yakınlarını sırtında indirip çıkartıyor. 2023 senesinde yaşıyoruz ama sanki geri kalmış medeniyetler gibiyiz. Yerel seçimlerden önce buraya bir şey yapılırsa yapılır. Yapılmazsa daha da kimse bizim sesimiz duymaz” dedi.

HER GÜN SERVİSE GÖTÜRÜYOR

Okulların açılmasıyla birlikte iki çocuğunu her gün servisle okula gönderen anne İ.A. ise biri ilkokula diğeri de orta okula giden çocuklarını tek başlarına o yoldan göndermediğini ve her gün onlara eşlik ederek hatta bazen de çocukları dik yokuşu çıkamadığı için sırtında çocuklarını taşımak zorunda kaldığını söyledi. Geçen yıldan beridir bu çileyi çektiğini ifade eden İ.A. “Yeni bir okul dönemine başladık ve geçen yıl çektiğim sorunları yine çekeceğiz. Bu yolun çok dik olmasından dolayı sitenin önüne kadar araç gelemiyor. Burada araçların inip çıkarken zorlandığı ve kaza yaptıklarına şahit olduğum için çocuklarımı yalnız gönderemiyorum. Önümüz kış. Çocuklarımı karda kışta bu şekilde okula göndermek istemiyorum. Bir an önce yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz” diye belirtti.

BU YOKUŞU ÇIKMAK MÜMKÜN DEĞİL

Sitenin bir diğer sakini M.Ü. isimli vatandaş şehir dışında yaşayan ve yaşı ilerlemiş olan annelerini çok istediği halde yoldan dolayı evlerine götüremediğini söyledi. Annesinin şu anda yaşadığı bir sakatlık sonucunda bacağının kırıldığını belirten M.Ü. “Özel aracımızla bile bu yokuşu çıkmakta zorlanıyoruz. Annem sakatlanmadan önce yürüyüp kendi işini görebilen bir kadındı. Fakat şimdi ben sırtımda taşıyıp buraya getirsem bile bir ihtiyacı olduğu zaman halledemeyecek. Bu yokuşu inip çıkması mümkün değil. Ayrıca bir şey olsa buraya ne ambulans ne itfaiye geliyor. Bunun düşüncesiyle ben annemi buraya nasıl getireyim” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.