TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BU HAFTA GÖZÜME ÇARPANLAR

Yazının Giriş Tarihi: 26.08.2022 05:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.08.2022 05:19

25 yıl sonra ilk defa Şampiyonlar Ligi’nde yokuz. Herkes bu durumu olumsuz tarafından görüyor, ben hariç.

Futbol olarak her geçen yıl geriye doğru gittiğimiz malum. Futbolla ilgili herkesin en büyük şikayetlerinden bir tanesi de bu.

Bunu da her Şampiyonlar Ligi maceramızda alınan başarılı sonuçlarla kanıtlıyoruz. Bizi bu arenada başarısız kılan birçok sebep sayabiliriz.

Bundan sebeptir ki; Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi’nde yer alması çok büyük ihtimal ülke futboluna çok büyük kazançlar sağlamayacaktı.

Sakın; “Ya bu nasıl bir yorum; o atmosferde yer almak bile başka bir şey” demeyin değerli okuyucular çünkü cevabım; “Bulunduğun yerin hakkını veremedikten sonra orada olmanın bir anlamı yok” olacaktır.

Bir de ön eleme maçında kalite anlamında kendi seviyenden biraz daha düşük takıma evinde gol dahi atamıyorsan, hiç hak etmiyorsun demektir.

*****

Abdullah Avcı’nın Antalyaspor ve Kopenhag maçlarının ardından yaptığı açıklamalarda üzerinde ısrarla durduğu bir konu var: “Saygı”

Her şampiyonluğun ardından beklentiler yüksek olabilir. Trabzon gibi futbol tutkusu yüksek olan bir yerde olumsuz eleştiriler de olacaktır. Hoca içten gelen eleştirilere sitem ediyor ama dıştan gelen eleştiriler de var: Geçen sene ki şampiyonluğu sorgulayan eleştiriler.

Bunlara karşı yapılacak bir şey yok. Yıllarca futbolun içinde olan tecrübeli bir hocanın artık bu eleştirilere alışmış olması gerekir.

Fakat Abdullah Hoca bu tavrını daha fazla devam ettirirse; dışarıya karşı oluşan antipatik duruşu biraz daha derinleşebilir.

*****

Beşiktaş’ın yeni transferi Delle Alli’yi kısaca bir değerlendirelim isterseniz.

Delle Alli’nin futboldan kafaca uzaklaştığı yönünde eleştiriler var. Son bir iki yıldır ciddi eleştiriler alıyor.

Fakat bu oyuncu abartısız şekilde konuşmak gerekirse; İngiliz futbolunun dünya futboluna hediye ettiği en önemli futbolculardan bir tanesi.

Zaten bunu henüz 26 yaşındayken istatistikleri ile göstermiş bir oyuncu.

Beşiktaş’a katkısı olur mu zamanla göreceğiz ama Delle Alli’ye bir şans vermek ya da transfer etme riskine kesinlikle girilirdi.

*****

Galatasaray transferde santrafor mevkiine halen istenilen bir oyuncuyu almadı. Muhtemeldir ki ince elenip sıkı dokunulması gereken bir dönemde olduğumuzdan yönetim de acele etmeme taraftarı.

Fakat ligde hedef maçlar geldi çattı. Bu hafta son şampiyon ile kritik bir maça çıkılacak.

Yani lig akıyor. Çok beklemek de bir şey kazandırmıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.