TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BSL’de Play-Off Heyecanı

Yazının Giriş Tarihi: 26.05.2023 03:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.05.2023 03:40
BSL’de Play-Off Heyecanı

Normal sezonun ilk 8 sıralaması netleşirken play-off eşleşmeleri de şöyle oldu. Sezonu lider tamamlayan Türk Telekom 8. sıradaki Galatasaray Nef ile karşılaşırken, ligin son şampiyonu Fenerbahçe Beko normal sezonu ikinci bitirip 7. sıradaki TOFAŞ ile eşleşti. Sezonu 3. sırada tamamlayan Anadolu Efes ise 6. sıradaki Darüşşafaka Lassa ile eşleşti. Son olarak 4. sıradaki Pınar Karşıyaka ise 5. sıradaki Frutti Extra Bursaspor ile eşleşti. Bu sezon kıran kırana geçen ligte playoff’larında çekişmeli geçeceğini ön görebiliriz.

Her geçen yıl ise ligde kalitenin arttığını da es geçmemek gerekiyor özellikle bu sezon hem üst tarafta hem de alt tarafta ciddi bir mücadele vardı. İzmir takımlarından Pınar Karşıyaka’nın sergilediği performans ise adeta gözleri doldurdu. Sarıca’nın öğrencileri elde ettikleri galibiyetler ile play-off iddiasını hep sürdürdü ve ligde ilk 4’te yerini korudu. Bir diğer İzmir takımı Aliağa Petkim ise ligi 12.sırada tamamlayarak ligde kalmayı garantiledi. Play-off karşılaşmalarında 2 galibiyete ulaşan takımlar tur atlarken, yarı finaller ve final turunda 3 galibiyete ulaşan takımlar turu geçmiş olacak.

KAF- KAF İÇ SAHADA LİGİN EN İYİLERİNDEN

Pınar Karşıyaka bu sezon evinde sergilediği performans ile adından sıkça söz ettirirken, Yeşil Kırmzılı ekip neredeyse evinde maç vermedi. Kaf- Kaf evinde oynadığı 15 maçın 13’ünü kazanarak, evinde 15 galibiyet alan Türk Telekom ve 14 kez kazanan Fenerbahçe’nin ardından bu alanda en iyi üçüncü takım konumunda bulunuyor. İç sahada başarılı bir performans sergileyen Sarıca’nın ekibi Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda sadece Tofaş ve Türk Telekom’a kaybetti. Yeşil-kırmızılılar, evinde bin 376 sayı atarken, bin 277 sayıya da engel olamadı. Play- Off ilk maçında ise ev sahibi takım olması Karşıyaka için bir avantaj. Rakibi zorlu olsa da yeşil kırmızılı takım taraftar desteğini de arkasına alarak sahadan galibiyet ile ayrılabilir.

KARŞIYAKA’DA SİPAHİ RÜZGARI

Pınar Karşıyaka’da Kenan Sipahi de sezona damga vuran isimler arasında yer aldı. Sipahi sergilediği performans ile adeta altın çağını yaşadı. Yukatel Merkezefendi Belediye Basket karşısında 35 sayı 5 ribaund 6 asist ile mücadele eden Sipahi kariyer sayı rekorunu kırdı. Anadolu Efes galibiyetinin de baş mimarlarından olan 27 yaşındaki başarılı oyuncu maçı 9 sayı, 11 asistle bitirirken aynı zamanda istatistikten daha önemli bir işe imza attı. 4. periyotta Efes’e 4 faul yaptırıp, faul haklarını doldurdu ve 2 faulü Efes’in yıldızı Clyburn’e yaptırdı. Maçın kazanılmasındaki gizli kahraman olan deneyimli basketbolcu, sakatlığı nedeniyle yer olmayan McCollum’un yokluğunu çok iyi doldurdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.