TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bornova Meclisi’nden örnek hareket

Bornova Meclisi’nde AK Parti grubunun önerisi ile örnek bir davranışa imza atıldı. Bornova Meclisi, oturumlardan verilen ücretlerin birini şehit ve gazi ailelerine bağışlama kararı aldı

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2018 12:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bornova Meclisi’nden örnek hareket
KENAN YEŞİL
Bornova Belediyesi eylül ayı olağan meclis toplantısı Başkan Olgun Atila idaresinde gerçekleştirildi. Eylül ayı meclis toplantısının açılışında konuşan Başkan Atila, geçtiğimiz ağustos ayı içerisinde kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle tebriklerini sundu. Eylül ayının İzmir için önemli olduğuna değinen Başkan Atila, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nı hep birlikte kutladık. Eylül ayı ise hem ülkemiz için hem de kentimiz için çok önemli. 9 Eylül hem ülkemizin kurutuluşu hem de İzmirimizin, Bornovamızın kurtuluş günü. Dolayısıyla tekrar tebrik ediyorum. Kurtuluş günü münasebetiyle belediyelerimizin düzenlemiş olduğu faaliyetler var. 7 Eylül’de Çamdibi’nde hem kortejimiz hem de konserimiz var. 8 Eylül’de yine Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndan Aşık Veysel Rekreasyon alanına kadar bir kortejimiz var. Daha sonra ise konserimiz var. 9 Eylül sabahı ise şehitliği ziyaret edeceğiz. Ata Anı Evi’nde de programlarımız olacak. Tüm halkımız davetlidir” diye konuştu.
ŞEHİDİN ADI PAZAR YERİNE VERİLDİ
Başkan Atila eylül ayı meclis açılış konuşmasın ardından meclis gündemine geçilerek, başkanlıktan gelen önergeler görüşüldü. Atatürk Mahallesi 928 Sokak’ta yapımı tamamlanmakta olan sosyal tesisine “Şehit Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman” isminin verilmesi talebi görüşüldü. AK Parti grubundan Sait Tatlı, Başkan Olgun Atila’ya “Daha önce bu konuyu gündeme getirmiştik. Siz de buna karşılık büyük bir parkın yapılacağı ve buna tüm şehitlerimizin isimlerini kapsayacak şekilde isim verileceğini belirtmiştiniz. Bu konuyla ilgili gelişmeleri öğrenmek istiyorum” dedi. Başkan Atila ise “Şehitlik parkımız devam ediyor. Bu farklı bir durum. Yapmış olduğumuz pazaryeri sosyal tesisimizin bir üst sokağında şehidimizin ailesinin evi var. Şehidimizin ailesi ile görüşüldü. Şehit Yüzbaşımız Mehmet İlker Karaman’ın adının burada yaşatılması için hem ailesinin hem de bizim bir talebimiz var. Meclisimiz uygun görürse şehidimizin adını burada görmek çok güzel olacaktır. Şehitlik parkımız ayrı bir şekilde yapılıyor” diye konuştu. Konuşmaların ardından oylamaya geçildi ve talep AK Parti Grubu ve CHP Grubunun kabul oyları ile birlikte oy çokluğuyla kabul edildi.
DESTEK GÖRDÜ
Başkanlıktan gelen önergelerin görüşüldüğü sırada Bornova Meclisi’nde örnek bir harekete imza atıldı. AK Parti grubu meclis oturum ücretlerinin birer oturumunu şehit ve gazi ailelerini bağışlayacaklarını açıkladı. Konu hakkında söz alan AK Parti grubundan Sait Tatlı, “19 Eylül’ü kapsayan hafta Şehitler ve Gazilerimizin Anma Günü ve haftası olarak geçiyor. Dolayısıyla şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Bununla ilgili AK Parti grubu olarak birer oturum ücretlerimizi şehit ve gazi yakınlarına bağışlayacağımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu. Başkan Atila, AK Parti grubunun hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederek, “Bu farkındalığı ortaya koymaktır. Daha önce bu meclisimiz dost markete bir oturumunu bağışlamıştı” dedi. CHP Grup sözcüsü Ethem İnal ise, “Önerinin nerden, kimden geldiği önemli değil, güzelliği önemidir. CHP grubu olarak biz de memnuniyetle oturumlarımızı şehit ve gazi ailelerimize bağışlamak isteriz” şekline konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.