TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bornova Kitap Günleri…

Yazının Giriş Tarihi: 30.09.2022 05:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.09.2022 05:21

Bornova belediyesinin üçüncüsünü düzenlediği “ Bornova Kitap Günleri” 30 Eylül – 9 Ekim 2022 tarihleri arasında, Bornova büyük parkta halka açık olacak.

Kitaplar okurları ile buluşacak.

Ben fuarları bir başka seviyorum. Elbette kitapçılardan kitap almak ayrı bir zevk olabilir ancak bir yer düşünün sadece kitaplara ayrılmış. Yüzlerce, binlerce kitap ile baş başasınız. İstediğiniz kitaba dokunuyor hatta içini karıştırıyorsunuz. Birkaç satır okuyor beğendiğinizi alıyorsunuz.

İşte size tamda bunları açılan kitap fuarları sağlamakta. Bu yüzdendir ki kitap fuarlarına mutlaka katılım sağlayalım. Arkadaşımızla, komşumuzla, eşimizle, çocuklarımızla, her kimle olursa olsun mutlaka kitap fuarlarına uğrayalım ve gitmişken de aklımızda bulunan kitapları almaya gayret edelim.

Nasıl eğitime harcanan para boşa değildir cümlesini büyüklerimizden duyuyoruz, evet kitaba harcanan para asla boş yere harcanmış sayılmaz.

Benim önemsediğim konuların başında özellikle gençler ve çocuklar var. Onların mutlaka fuarlara ulaşması sağlanmalı. Bu ebeveynleri tarafından olabileceği gibi yerel yönetimler hatta Valilik ve Kaymakamlık aracılığı ile Milli Eğitim işbirliği sağlanarak çocukların mutlaka kitap fuarlarına ulaşmaları sağlanmalı.

Okuyan, araştıran gençlere çok ama çok ihtiyacımız var. Bunu sağlamanın yolu gerçekten çocukların kitap fuarlarında her tür kitaba ulaşmasını sağlamaktır. İmkanlar ölçüsünde beğendiği kitapları da sahiplene bilmeleri önem arz etmekte.

Orta yaşta vatandaşlarımızın zaten kitap fuarlarına bilinçli gittiklerini görüyorum. Hatta bir çoğu ellerinde daha önce okumayı düşündüğü kitapların listesi ile fuar alanında gezmekteler. Bu inanılmaz memnuniyet verici bir olay.

Kitap fuarlarında özellikle imza günü içen gelmiş olan yazar ve şairlerin kitaplarına göz atmalarını, mümkün ise yazar ve şair ile sohbette bulunmalarını da önemsiyorum.

İmza gününde yapılan sohbetlerin tadına doyulmaz. Hem okur için hem yazar için. Karşılıklı özellikle kitap üzerine yapılan sohbet, okuru memnun edeceği gibi yazarında kendini geliştirmesine, okurun düşüncelerine ulaşmasına imkan sağlamaktadır.

Sevgili okurlar, kitap severler, imkanlar ölçüsünde mutlaka 3. Bornova Kitap Günleri etkinliğinde katılmaya özen gösterin ve bolca kitap alın. Sevdiklerinize, arkadaşlarınıza kitap hediye etmeyi sakın unutmayın.

Son olarak kitap fuarında emeği geçenlere çok ama çok teşekkür etmek istiyorum. Özellikle Bornova belediye Başkanına ve Bornova Kültür Müdürlüğü çalışanlarına çok ama çok teşekkürler.

Kitap, yazar, şair ve okurların buluştuğu harika bir on gün geçmesi temennisi ile 2-3 Ekim tarihlerinde bende imza günü için fuarda olacağımı, 3 Ekim saat 14.00-15.00 saatleri arasında söyleşimin bulunduğunu da belirtmek isterim. Tüm kitapseverlerle buluşmayı sohbet etmeyi çok ama çok isterim. Bornova büyük parkta, kitap fuarında görüşmek dileğiyle…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.