TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bornova Belediyesi İşverenler ile iş arayanları buluşturuyor

Bornova Belediyesi tarafından 12-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek İstihdam Fuarının açılışında konuşan Bornova Belediye Başkanı İlduğ, “Bu fuarda şu an 10 bine yakın iş bulma fırsatı var” dedi

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 16:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bornova Belediyesi İşverenler ile iş arayanları buluşturuyor

Bornova Belediyesi tarafından Bornova Büyük Park’ ta organize edilen İstihdam fuarının açılış töreni gerçekleştirildi. Törende; İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Ege İhracatçı Birlikleri, Ege Sanayicileri ve İş insanları Derneği, İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin başkan ve temsilcilerinin yanı sıra iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimleri de yer aldı. Düzenlenen fuarda 4 gün boyunca Türkiye’nin ilk 100 sıralamasına giren dev şirketlerin de bulunduğu yüzlerce firma iş arayanlar için tek bir noktada buluşacak. Organizasyonunda, eleman açığı olan firmalar 10.00 ile 18.00 saatleri arasında Bornova Büyük Park’ta iş arayanlarla görüşmeler yapıp eleman açıklarını kapatmaya çalışacak.

istihdam fuarı2

İZMİR’İN EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNACAĞIZ

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İlduğ, açılış töreninde yaptığı konuşmada, İstihdam Fuarının çok yönlü bir fuar olduğunu, bu kapsamda hem işveren ve iş arayana hem de İzmir ekonomisine fayda sağladığını belirterek: “ İstihdam Fuarıyla İzmir’in çalışma ekonomisine katkıda bulunacağız. Bize düşen gençler ile işverenleri buluşturmaktı. Bu gün burada onu yapıyoruz. Bu fuarda HUGO Boss var. Bize bin 500 çalışana ihtiyaçları olduğunu söylediler. Bu şirket bin 500 kişi arıyor ama çalışacak nitelikli insan yok. Bu sebeple gençlerin henüz okurken çalışarak kendilerini mesleki açıdan geliştirmeleri lazım.  Artık marifet diploma almak değil, meslek alanında kendini geliştirmekte. Donanımlarını arttırarak daha hızlı iş bulabilecek ve daha çok para kazanabilecekler.

KURSTAN SONRA İŞLERİ HAZIR

Türkiye’deki gençlerin birçoğunun işsiz olmasını, gençlerin mesleki anlamda donanımsız olmalarına bağlayan İlduğ, verilen kurslar sayesinde bu açığın kapatılacağını dile getirdi. Öte yandan verilen ücretsiz kurslar sonrasında, kursiyerlerin işlerinin hazır olduğunu vurgulayan İlduğ, “Bu fuarda su an 10 bine yakın iş bulma fırsatı var. Bizim bu fuarda yapmak istediğimiz: nitelikli insanların iş bulmasına katkı sağlamak. ‘Benim niteliğim yok ben mezun oldum işsiz kaldım’ diyenler ise yine buraya gelip, Bornova Belediyesinin mesleki kurslarına yazılarak, 6 ay eğitim alıp 6 ay sonunda işlerine yerleşecekler. Yani 6 aylık kurstan sonra işleri hazır. Eczacılar Odası Başkanımızla yaptığımız bir anlaşmaya göre; verilen 21 günlük eğitim sonunda kursiyerler işlerine yerleştirecekler. Eğer gençler isterse bu ülkede iş var. Ancak 90 bin nüfuslu ülkemizde çalıştıracak eleman yok. Bu içler acısı bir durum. O yüzden Bornova Belediyesi düzenlediği bu buluşmanın geleneksel hale gelmesi gerekiyor.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Bornova Belediye Spor'dan basketbolda iş birliği

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.