TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bornova 3. Kitap Günleri başladı

Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen ve alanında Türkiye’nin en uzun süreli ve en geniş katılımlı etkinliklerinden olan Bornova Kitap Günleri, Büyükpark’ta 3. kez kapılarını açtı. Beşli Çete kitabının yazarı CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır büyük ses getiren “Beşli Çete” kitabının imza gününde İzmirliler ile buluştu. İlk kitabını Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ için imzaladı. Kendisinin bir yazar olmadığı vurgulayan Başarır, “Beşli Çete” kitabının bir iddianame niteliğinde olduğu söyledi. CHP Mersin Milletvekili Başarır, övgüyle söz ettiği Başkan İduğ’un İzmir için bir şans olduğunu söyledi. Kitap Günleri kapsamında CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın desteğiyle kurulan Süleyman Seba Cumhuriyet Kitaplığı’nın açılışı da yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2022 14:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bornova 3. Kitap Günleri başladı

Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen ve alanında Türkiye’nin en uzun süreli ve en geniş katılımlı etkinliklerinden olan Bornova Kitap Günleri, Büyükpark’ta 3. kez kapılarını açtı. Beşli Çete kitabının yazarı CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır büyük ses getiren “Beşli Çete” kitabının imza gününde İzmirliler ile buluştu. İlk kitabını Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ için imzaladı. Kendisinin bir yazar olmadığı vurgulayan Başarır, “Beşli Çete” kitabının bir iddianame niteliğinde olduğu söyledi. CHP Mersin Milletvekili Başarır, övgüyle söz ettiği Başkan İduğ’un İzmir için bir şans olduğunu söyledi. Kitap Günleri kapsamında CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın desteğiyle kurulan Süleyman Seba Cumhuriyet Kitaplığı’nın açılışı da yapıldı. 

50 yayınevi ve 250 yazarı kitapseverlerle buluşturacak 3. Bornova Kitap Günleri Büyükpark’ta başladı. İmza günleri, söyleşiler, paneller, atölyeler ve birbirinden renkli sahne performanslar ile 9 Ekim’e kadar devam edecek Kitap Günleri’nin açılışı, CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır’ın katılımıyla gerçekleşti. Başarır, okurları için Beşli Çete isimli kitabını imzaladı ve organizasyonun ilk söyleşisini gerçekleştirdi. Başarır, ilk kitabını Başkan Mustafa İduğ için imzaladı.

Herkes yazar olamaz

Kendisinin bir yazar olmadığı, iddianame olarak nitelendirdiği kitabını yazmayı bir görev bildiğini ifade eden Ali Mahir Başarır, “Bu ülkede milletvekili, bakan hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz ancak herkes bir sanatçı, bir yazar olamaz. Ben bu kitabı ülkeme ve halkımıza duyduğum sorumlulukla yazdım. O yüzden sanata ve sanatçıya saygı duyup, sahip çıkacağız, tüm yazarlara inat destek olacağız.” diye konuştu. 

Başkan İduğ ‘a övgü

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’dan övgüyle söz eden Ali Mahir Başarır, “Bornovalılar çok şanslı. Bugün en son 3.5 yıl önce geldiğim Bornova gezme şansım oldu. Çok şeyin değiştiğini, geliştiğini yani bambaşka bir Bornova gördüm. Sayın Başkana yaptığı tüm çalışmalar için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kitap okuma alışkanlığı kazandırıyoruz

Pandemiye rağmen kitap günlerini her yıl gerçekleştirdiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Amacımız daha fazla insanı kitap okumaya teşvik etmekti. Cumhuriyet kurulduğunda Türkiye’de okuma yazma oranı erkeklerde yüzde 7, kadınlarda ise binde 7’iydi. Bu rakam Atatürk devrimleri ile çok yüksek oranlara ulaşsa da Türkiye’de düzenli olarak kitap oranı ne yazık ki yüzde birin altında. Böylesi etkinliklerle insanlarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyoruz. Tüm İzmirlileri Bornova’ya davet ediyoruz” diye konuştu. Başkan İduğ, açılışın ardından tüm stantları gezerek katılımcılarla ve vatandaşlarla sohbet etti.

Cumhuriyet Kitaplığı

3. Bornova Kitap Günleri kapsamında CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın öncülüğünde faaliyetlerini sürdüren Saha Grubu ve Ege Beşiktaşlı İş İnsanları Derneği’nin katkıları ile Bornova Belediyesi Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi’nde kurulan Süleyman Seba Cumhuriyet Kitaplığı’nın açılışı da yapıldı. Açılış kurdelesini CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Mersin Milletvekili Ali Başarır, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, Beşiktaş Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bayrak, Ege Beşiktaşlı İş İnsanları Derneği yöneticileri ve Saha Grubu üyeleri birlikte kesti.

Kitap okuyarak dünyayı gezebilirsiniz

Bornova’da 5. Cumhuriyet Kitaplığı’nı açtıklarını ifade eden CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, açılışa katılan çocuklara seslenerek; “Kitap okuyarak dünyayı gezebilir, farklı yüzyıllara tanıklık edebilirsiniz. Kitap okursanız, kendini geliştirir, kötü alışkanlıklardan uzak durursunuz. O yüzden mutlaka okuyun. Bizim amacımız bunu sağlamak. Bu yolda her zaman bize destek olan Bornova Belediyesi’ne Başkan İduğ’a çok teşekkür ediyorum” dedi. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.