TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bitlis’te gönüllü veterinerler öğrencilere hayvan sevgisi aşıladı

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak için farkındalık etkinliği düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2023 09:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Bitlis’te gönüllü veterinerler öğrencilere hayvan sevgisi aşıladı

Tatvan Belediyesi ile Gönüllü Veteriner Hekimler ve Teknikerler Derneği tarafından Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe birçok kurum amiri, hayvan severler ve öğretmenler katıldı. Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen etkinlik çerçevesinde, öğretmenler tarafından duvarlara hayvan resimleri çizildi. Etkinliğe katılan anaokulu ve ilkokul öğrencilerine tişört dağıtılarak duvara çizilen resimleri boyamaları için araç gereçler verildi. Boyama yapan öğrencilere hayvan sevgisi ve doğanın önemi hakkında bilgilendirilmeler yapıldı. Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani ve beraberindeki heyet, çocuklara ikramlarda bulunduktan sonra hatıra fotoğrafı çektirerek çocuklarla birlikte duvarlardaki resimleri boyadı.

Çocuklara hayvan sevgisini aşılamayı hedeflediklerini söyleyen Gönüllü Veteriner Hekimler ve Teknikerler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Rehber Altıntaş, “Belediyemiz ile birlikte yaptığımız bu etkinliğe sivil toplum kuruluşları, dernekler ve gönüllülerimiz ile hayvan severler destek verdi. Geleceğimizin teminatı çocuklardır. Onlar da hayvanlar gibi saf ve temiz kalplidir. İleride bir meslek sahibi olacaklar ama her şeyden önce merhametli insanlar olacaklar” dedi.

Etkinliğe gönüllü olarak katılan ve resim çizen öğretmenlerden Selahaddin Eyyubi Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Tuğçe Göl de, öğrencilere hayvanları tanıtmak ve sevdirmek amacıyla farkındalık etkinliği yaptıklarını söyledi.

Etkinliğe katılmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten öğrenciler de, boyama işlemi yaptıktan sonra sokak hayvanlarına mama vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Bitlis'te dolunayın güzelliği hayran bıraktı

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.