TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bitlis’te çiftçilere “Feromon Tuzağı” desteği

Tatvan’da ürün kayıplarına yol açabilen zararlılarının popülasyonunu tespit etmek ve zirai mücadelenin zamanını belirlemek için domates üreticilerine "feromon tuzağı" desteği sağlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2023 07:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Bitlis’te çiftçilere “Feromon Tuzağı” desteği

Bitlis’in Tatvan ilçesinde ürün kayıplarına yol açabilen zararlılarının popülasyonunu tespit etmek ve zirai mücadelenin zamanını belirlemek için domates üreticilerine "feromon tuzağı" desteği sağlanıyor.

BÖCEKLERİN KARŞI CİNSİNİN KOKUSUNU İÇERİYOR

Tatvan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü mühendislerince, Adabağ köyündeki meyve bahçelerinde ve domates tarlalarındaki zararlılara karşı feromon tuzakları kuruluyor. Hiçbir canlıya zarar vermeyecek şekilde yapılan bir düzenek olan feromon tuzakla, bir huni içine böceklerin karşı cinsinin kokusunu içeren bir ilaç sıkılıyor. Bu ilacı hisseden böcek tuzağa yöneliyor. Ağaç yerine huniye yönelen ve içine giren böcekler, tuzak içerisindeki kavanozda hapsoluyor ve bir daha çıkamıyor. Toplanan böcekler içerisinde doğaya faydalı böcekler kavanoz içerisinden çıkarılıp doğaya salınıyor. Zararlı olan kabuk böcekler ise imha ediliyor.

Bu haber de ilginizi çekebilir: Bitlis'te dolunayın güzelliği hayran bıraktı

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.