TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bitcoin Nedir Nasıl Alınır?

Kriptoya en büyüğünden girmek istiyor fakat Bitcoin nasıl satın alınır bilmiyorsanız, bu makalemizde tüm ayrıntılarıyla kriptolara nasıl girilmesi gerektiğini, Bitcoin’i nasıl alabileceğinizi, ve bu işlemleri gerçekleştirirken en iyi desteği nereden bulabileceğinizi anlatacağız.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 12:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: BÜLTEN
Bitcoin Nedir Nasıl Alınır?

Bitcoin Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

İlk Bitcoin’inizi almadan önce yine de dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır. Hemen inceleyelim:

Dijital bir cüzdan oluşturun: Bitcoin almaya başlamadan önce aldığınız kriptoları saklamanız için bir cüzdana ihtiyacınız bulunacaktır. Yazılım cüzdanları (online veya mobil uygulamalar), donanım cüzdanları (fiziksel cihazlar) ve kağıt cüzdan (gizli kodlar ve adresleri bir yere not etmek) olarak üçe ayrılır. Tabii ki, bir kripto borsası kullanmaya devam etmek istiyorsanız bu borsalar sizin için online bir cüzdan oluşturacak ve kullanımınıza sunacaktır. Bu durumda paranızı başka bir cüzdana aktarmanıza gerek olmayacaktır.

Güvenilir bir borsa seçin: Bitcoin alabilmek için bir kripto borsası kullanmanız gerekecektir. Bu platformlar sayesinde Türk lirası gibi itibari paranızı kriptoya dönüştürebilirsiniz. Merkeziyetsiz veya kişiden kişiye (P2P) platformlar bulunuyor da olsa, Binance veya WhiteBIT gibi merkeziyetçi platformlar hem daha popüler, hem de çok daha güvenlidir. Aynı zamanda her kripto para canlı borsa dinamiklerini takip ettiği ve sürekli değişkenlik gösterdiği için, fiyat takibi de birçok uygulaması ve widget programlarıyla daha kolay olacaktır.

Kimlik doğrulamanızı tamamlayın: Güvenliği yüksek borsalar kullanıcılarının kimliğini doğrulamasını istemekte, yüksek güvenlik hizmetlerini bu şekilde sağlamaktadır.

Fonlarınızı yatırın: Hesabınız bir kere doğrulandıktan sonra cüzdanınıza Bitcoin al sat yapmak için kullanacağınız fonlarınızı yatıracaksınız. Bu işlemi genellikle kredi kartınız veya banka havalesi dâhil olmakla beraber birçok şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Bir emir verin: Fonlarınız cüzdanınıza yattıktan sonra emir vermeye hazırsınız. Piyasa emri vererek Bitcoin’i şu anki fiyatından anında alabilir veya limit emri oluşturarak Bitcoin gelecekte belli bir fiyata gelirse almayı seçebilirsiniz. Bir kere aldıktan sonra “satın al” yerine “satış” seçeneği ile isterseniz rahatça satabilirsiniz.

Güvenle saklama: Başarıyla satın aldıktan sonra aldığınız Bitcoin’i daha önce bahsettiğimiz güvenli, kişisel bir cüzdana aktarabilirsiniz. Gizli anahtarlarınızı ve şifrenizi kimseyle paylaşmamanız mühimdir.

            Tabii ki eğer kripto tüccarı yolunda uzun süre tutmak yerine Bitcoin’inizi al sat yapmak ve kâr marjı elde etmek istiyorsanız ve WhiteBIT gibi merkeziyetçi bir borsa kullanmayı seçtiyseniz, cüzdanınız ve borsa arasında sürekli değişim yapmak sadece fazla komisyon ücreti ödemeniz anlamına gelecektir.

Bu durumda Bitcoin’inizi borsada tutmak daha mantıklı olacaktır. Bitcoin nasıl alınır satılır hâlâ sorularınız varsa da merkeziyetçi borsaların 7/24 uzman ekipleri olduğundan anında cevap alabilmektesiniz.

Peki Bitcoin Nedir? Şimdi Ne Yapmalıyım?

            Bitcoin, Satoshi Nakomoto adındaki kişi veya kişiler tarafından oluşturulmuş, merkeziyetsizlik ve eşitlik ilkeleri altında tüm insanlara lokasyonları önemsiz şekilde finansal hizmetler ulaştırmak için oluşturulmuştur.

“Bit” ve “coin”, yani “en küçük birim” ve “para” kavramlarını tek kelime altında birleştiren Bitcoin, şu anda dünyanın hemen hemen her tarafında rahatça alınabilmektedir ve amacını gerçekleştirme konusunda büyük yol katetmiştir.

Nasıl, nereden alacağınızı anlatmamız dışında Bitcoin ne demek onu bile açıkladık. Bundan sonrası size kalacaktır. Araştırmanızı iyi yapın, alım satımınız bilinçli olsun!

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.