TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir "pazar"ımız var

İzmir'in en büyük semt pazarlarından biri olan ve pazar günleri kurulan Üçkuyular Pazarı çevresindeki park sorunu çıkmaza girdi

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2023 13:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bir "pazar"ımız var

AYLİN TOPALOĞLU

İzmir Üçkuyular Pazarı çevresindeki park sorunu çıkmaza girdi. Daha önce F. Altay meydanında kurulan ancak alışveriş merkezi ve semt garajı yapımı öncesinde Balçova'nın girişindeki otoban viyadüklerinin altına alınan pazar, etrafındaki dar sokaklar sebebiyle araç trafiğinden kurtulamıyor. 

KÜÇÜK SOKAKLARIN BÜYÜK PROBLEMİ: PARK
Pazara aracıyla gelecek olan İzmirliler park yeri bulamazken, civarda oturan vatandaşlar ise kendi evlerinin önünde park sorunu yaşamaktan şikayetçi. Araçlarını evlerinin önündeki park yerlerinden kaldırırlarsa, geri geldiklerinde park yeri bulamamaktan korkan mahalleli, pazar günleri araçlarını yerinden kıpırdatmaktan korkar oldu. 
Mahalleliler, "Bir pazarımız var, onda da park sorunu yüzünden arabalarımızı kıpırdatamıyoruz" derken, alışverişe gelen vatandaş ise, "Bir pazarımız var, ona da arabayla gelemiyoruz" diyerek duruma tepki gösterdi.  

AMBULANS NASIL GEÇECEK? 
Pazar günleri mahalleliyi korkutan bir diğer konu ise "acil durumlar." Semt pazarı sebebiyle her köşeye park eden araçlar ve park edenler arasından geçmeye çalışarak sıkışıklık oluşturan diğer araçlar sebebiyle iyice daralan yollarda acil durum olduğunda ne olacağı korkusu yaşanıyor. Pazar günleri ambulans ve itfaiyenin bölgeye gelmesi gerekirse, sıkışık sokaklardan nasıl geçeceği, olay yerine nasıl ulaşacağı mahallelinin kafasında soru işareti oluşturuyor. "Bir ambulansın, bir itfaiyenin gelmesi gerekse ne olacak?" diye soran mahalleli bu durumun senelerdir sürdüğünden ve kalıcı bir çözüm bulunmadığından yakınıyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.