TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BİLSEM’in öğrencileri usta sanatçılara taş çıkarttılar

Karşıyaka Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, yıl sonu etkinliğinde usta sanatçılara taş çıkarttılar.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2023 07:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
BİLSEM’in öğrencileri usta sanatçılara taş çıkarttılar

Karşıyaka’da bu yıl açılan Karşıyaka Bilim ve Sanat Merkezi’nin yıl sonu etkinliği Karşıyaka Belediyesi Deniz Baykal Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Geceye İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, Okul Müdürü Esra Yazgan, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan gecede İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu ve Okul Müdürü Esra Yazgan birer konuşma yaptı.

BİLSEM

Beethoven’in 9. Senfonisi 4 dilde seslendirildi

Gecede solo ritim gurubunun çalışmaları, “Deli doktor” ve “bizim sınıf” skeçleri oynandı, piyano resitalleri, Beethoven’in 9. Senfonisi (Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca) seslendirildi. Melodika piyano ve bale eşliğinde İlyiç Çaykovski Kuğu Gölü Balesi, halk oyunu gösterisi yapıldı.

Dünya Türk dilli devletleri arasında yapılan ve Azerbaycan'da düzenlenen Pöhre adlı piyano yarışmasında 2022 yılında Frederich Burgmüllerin eseri Ballade ile Dünya 1. si olarak Büyük Ödülü (Grand Prix) kazanan Kıvanç Demirkaya isimli öğrenci de sahne aldı.

Karşıyaka Bilim ve Sanat Merkezi’nin ilk yılsonu etkinliğinde öğrencilerin gösterdikleri performans seyircileri büyüledi. Koro ve çalgı gurubu ile şarkılar söyleyen çocuklar sık sık ayakta alkışlandı. Koro dışında oyunlardaki ve skeçlerdeki performanslarının usta oyuncuları aratmadığı gecede salonu dolduran izleyenlerin sık sık tezahüratlarına sahne oldu.

BİLSEM

Süper öğretmen Songül Özen

Okulun müzik öğretmeni Songül Özen’in sahnedeki koroyu yönetme performansı, çocukların uyumu büyük takdir topladı. Etkinliğin sonunda velilerin, Okul Müdürü Esra Yazgan ve öğretmenleri tebrik için sıraya girmeleri dikkat çekti.

Bilim ve Sanat Merkezine ilkokul 1., 2., ve 3. Sınıflarda yeteneklerine göre Bakanlık tarafından açılan sınavla seçilen öğrenciler lise son sınıfa kadar merkeze devam ediyorlar. Burada Müzik, resim ve genel zihinsel yetenek alanlarında eğitim görüyorlar. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.