TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yapay zekanın dünya için 4. tehlike olduğunu açıklayan Michio Kaku kimdir?

Yaptığı açıkamalar ile dikkatleri üzerine çeken ünlü fizikçi Michio Kaku'nun hayatına dair pek çok bilgi merak konusu oldu. Peki Michio Kaku kimdir? İşte Michio Kaku hakkında merak edilen tüm detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 11:54
Kaynak: HABER MERKEZİ
Yapay zekanın dünya için 4. tehlike olduğunu açıklayan Michio Kaku kimdir?

Yapay zekanın dünya için 4. tehlike olduğunu ifade eden ve bu açıklamasıyla geniş bir yankı uyandıran ünlü fizikçi Michio Kaku hakkında bilgiler merak ediliyor. Biz de sizin için ünlü fizikçi Michio Kaku hakkında bilinmesi gerekenleri derledik. Peki Michio Kaku kimdir? İşte detaylar...

Michio Kaku kimdir?

24 Ocak 1947 tarihinde dünyaya gelen Michio Kaku, City College of New York’ta teorik fizik alanında Henry Semat Profesörü unvanına sahip Japon kökenli Amerikalı teorik fizikçi. Bilimin popülerleşmesi ve insanlara ulaşması için çalışmaktadır. Fizik ve benzeri konular üzerine birçok kitap yazmış ve ekranlarda sıkça boy göstermiştir. Ayrıca birçok ağ günlüğüne yazı ve makaleler yazmaktadır. Çok satan kitaplar listesine giren İmkânsızın Fiziği (2008), Geleceğin Fiziği ve Zihnin Geleceği (2014) adlı üç adet eseri bulunmaktadır.

Michio Kaku, BBC, Discovery Channel, History Channel ve Science Channel gibi birçok kanalda çeşitli programları sunmuştur.

michio kaku

Michio Kaku, Japonya göçmeni bir çiftin çocuğu olarak San Jose, Kaliforniya'da doğdu. Büyükbabası 1906 San Francisco depremini yaşadı. Babası Kaliforniya'da doğdu, ancak eğitimini Japonya'da tamamladı ve çok az İngilizce biliyordu. Ailesi daha sonra, anne ve babasının tanışıp kardeşini dünyaya getirdikleri Tule Gölü Savaş Tehcir Merkezi'ne götürüldü.

Palo Alto'daki Cubberley Lisesi'nde eğitim gördüğü dönemde, Kaku bilim fuarı projesi için evlerinin garajında bir parçacık hızlandırıcı inşa etti. Projesinin hedefi, antimadde üretebilecek kadar güçlü gama ışınları elde etmekti. Daha sonra, Albuquerque, New Mexico'daki ulusal bilim fuarında, onu yanına alıp Hertz Mühendislik Bursu ile ödüllendirecek olan fizikçi Edward Teller'in dikkatini çekti. 1968'de Harvard Üniversitesi'nden summa cum laude (yüksek onur) derecesiyle sınıfının birincisi olarak mezun oldu. Daha sonra Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley'deki Radyasyon Laboratuvarı'nda çalışmaya başladı ve 1972'de doktorasını tamamlayarak Princeton Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak işe başladı.

Vietnam Savaşı sırasında, Kaku temel eğitimini Fort Benning, Georgia'da tamamladı ve ardından piyade eğitimini Fort Lewis, Washington'da aldı. Ancak eğitimini tamamladığında savaş sona ermişti.

Kaku, 1973 ve 1990 yılları arasında Princeton'daki Institute for Advanced Study'de ve New York Üniversitesi'nde önce ziyaretçi daha sonra da üye unvanını aldı. Şu anda City College of New York'ta teorik fizik alanında Henry Semat Profesörü olarak görev yapmaktadır.

Süpersicim teorisi, süperkütleçekim, süpersimetri ve hadron fiziği gibi konularda 70'ten fazla yayımlanmış makalesi bulunmaktadır. 1974 yılında Osaka Üniversitesi'nden Profesör Keiji Kikkawa ile sicim teorisini alan formunda betimleyen ilk makaleleri yazmıştır.

Kaku ayrıca kuantum alan teorisi ve sicim teorisi üzerine birkaç ders kitabı da kaleme almıştır.

Kaku, bilimi popüler hale getirme çabalarıyla tanınmaktadır. Bu amacı gerçekleştirmek için bir dizi kitap yazmış, filmlerde ve televizyonda yer almıştır. Ayrıca haftalık bir radyo programı sunmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.